[ sojic @ 24.10.2010. 02:28 ] @
Kad bi ste pravili neku prezentaciju kako neki program radi. Znaci nesto kao tutorial za taj program.
Dali bi ste koristili neki software sto bi kapcuriao screen i bi snimio u mpg formatu ili biste koristili nesto kao Adobe Captivate pa da snimite to u swf formatu.

I ako moze objasnjeje ako neko zna, kad je sto bolje izbrati za prezentaciju mpg i swf format.
[ Brodoplovac @ 24.10.2010. 05:51 ] @
Pogledaj sajtove lynda.com, vtc, total training, cbt nuggets i slične. Svi tutorijalu su snimani u avi, mov, mpeg ili sličnim formatima. Niko živ ne koristi swf.
[ Stranger2 @ 24.10.2010. 15:39 ] @
SWF je samo format flash aplikacije ali unutar nje takodje moze biti video snimak. Prednost je recimo ak oto dolazi na CD-u sto korisnik ne mora da pokrece svoj plejer vec flash radi samostalno (jer se SWF moze konvertovati u EXE). Takodje SWF moze biti konvertovan u Adobe AIR aplikaciju koja radi samostalno ali je potrebno da korisnik instalira adobe AIR.
[ sojic @ 24.10.2010. 18:01 ] @
Sta je ondak cilj na ovaj software??????
http://www.adobe.com/products/captivate/
Ja kao sto znam mpg, avi ili mov, ako hoces da budu u na primer u hd formatu, golemina fajla bi bila u stoticu megabajta, ako ne i jace, u sprotivno bi bio ruzan snimak.
Dok ako istu prezentaciju kapcuriram sa Captivate u hd rezoluciju bice u deseticu megabajta i slika bi bila staklo. Isto mozes da dodas audio preko mikrofona i svi ostali mogucnosti sto nude mpg, avi i mov.

Znaci pitanje moje je, KAD i GDE da koristim MPG i ostali, a gde Captivate kao SWF.
[ Stranger2 @ 16.11.2010. 14:29 ] @
Adobe captivate je svakako mocan program. SWF je citljiv na skoro svim kompjuterima i moze biti lako ugradjen na internet stranice tako da nije nista losije resenje od ostalih.

Citat:
Znaci pitanje moje je, KAD i GDE da koristim MPG i ostali, a gde Captivate kao SWF.

Ak oje to samo prost video onda mozes koristiti i neki od video formata poput MPG koji si pomenuo. Ali ako hoces dodatne mogucnosti kao menije, poglavlja, dodatna iskakajuca objkasnja, i sl stvarcice onda je SWF naravno u prednosti. SFW takodje pusta video u FLV ili MP4 formatu (ne bilo kkakvom vec postoji specificno odredjeno) tako da on ujedno ima i sve prednosti pomenutih.