Citat:
Uostalom jasno je, u nazivu svog domena imaš registrovano ime tuđe firme.
U vezi ovoga je bitno i gde je ta firma registrovana. Naziv firme nije bitan, mislim da u svakom gradu moze biti firma istog naziva. Ono sto se zasticuje to je brend ili trgovacki znak. U te registre gde su zavedeni brendovi moze da se pristupi (mislim da se placa nesto) i oni pronadju da li je to zastieno ili nije.
Citat:
Generalno, gledaj da ako se već zanimaju za domen da im ponudiš isti za nekih 1000 $ (manje/više) . To je neka realna cena
Ako je to realna cena, ja predlazem da onda najpre ponudis za 2000-3000 pa da se cenkas i spustas. Jer ako podjes od 1000 evra, spustice ti na 5 puta manje.
Moj savet ti je da delujes odlucno kao da nisi ni najmanje zabrinut. Kada ti se sledeci put obrate, posalji im email i reci da te mogucnost spora uopste ne zabrinjava da mozes sudske troskove da platis od dzeparca. Reci da ako hoce da kupe domen moze, a ako nece ne moraju uopste da ti se obracaju.
Oni ce na ovo odgovriti tako da te uplase, najverovatnije nekakva advokatska/legalna pretnja. Verovatno ce ti reci da se ni oni ne boje vec da ce ti uzeti domen za dzabe i da ces jos odstetu da im placas. Nemoj se na to uplasiti vec ignorisi. Ne pravdaj se. Ne odgovraja na njihova potpitanja i provokacije. Deluj kao da se ti 10 puta mocniji od njih i da mogu da te poljube u dupe. Svaki znak slabosti koji pokazes znaci 30% manje para za tebe.
To je sve sto mozes da uradis. Tvoje je da pokusas pa ako prodje, prodje. Sanse su 50% da ces uspeti izvuci pare od njih.