[ hurmiza @ 01.11.2010. 12:47 ] @
Koliko sam uspeo da vidim na TN site-u oni su pustili prvi u Srbiji elektronski potpis i usluge placanja direktno sa bankovnog racuna koristeci mobilni telefon. Ova usluga je tehnoloski najveci iskorak Telenora ispred konkurencije u zadnjih 5 godina. Da vam samo skrenem paznju da u razvijenim zemljama i Norveskoj ovi sistemi postoje ali se nastup Telenora na trzistu i lakoca upotrebe znatno razlikuje. Sve pohvale razvojnom timu za dalekovidost i izbor resenja.

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Usluge/PlatiMo/
[ samo_da_pitam @ 01.11.2010. 14:01 ] @
Svaka inovacija od strane bilo kog operratera je svakako za pohvalu i moze samo da donese boljitak nama korisnicima. Naravno da je ovo lepo za cuti, iako (bar za sada) moja banka nije jedna od 4 navedene, nadam se da ce ljudima koristiti. Verujem da je ljudima i "obican" home banking misterija, pa ce im ovo biti mozda jednostavnije za koriscenje, ko zna!
[ scylerx @ 03.11.2010. 04:02 ] @
Bojim se da će usluga imati dosta "dečijih bolesti" dok ne zaživi u punom smislu.
Ipak je homebanking pregledniji, mada ni ta usluga nije zaživela kako treba i dosta se razlikuje od banke do banke, halcom dosta ograničava u izboru primalaca zbog registra primalaca, sad na drugom homebankingu nemam tih problema, mada uvek moram da printam transakcije, ko zna.
[ hurmiza @ 03.11.2010. 12:21 ] @
Koliko sam ja upoznat slicnost sa homebanking-om je samo u backend-u tj. korisnicki interfejs je potpuno drugaciji i mnogo jednostavniji. Pri tome ovde nema printanja niti prepisivanja naloga niti proveravanja brojeva racuna ...od korisnika se trazi samo da unese svoj PIN i potvrdi transakciju sa 2 klika. Dakle to je PUSH model. Ukoliko se radi u PULL modelu onda korisnik ima jednu veliku prednost jer se identifikacija vrsi na osnovu mobilnog broja, a ne vrlo dugackog i komplikovanog broja racuna.
Sam homebanking je prosecnom korisniku vrlo komplikovan i skup i zahteva poznavanje rada na racunaru. Ovde govorimo o SMS-u kao nosiocu informacije koji je pri tome kriptovan...dakle sigurnost je na visem nivou.
Zamislite samo usluge tipa:

1. podizanje novca sa bankomata bez kartice
2. placanje u restoranima sa mobilnog
3. potpunu kontrolu i sigurnost jer priznacete da je malo drugacije kad je telefon u pitanju
4. siguran pristup i authentifikaciju preko mobilnog...bez tokena i drugih gluposti...
5. potpisivanje raznih papira
6. internet trgovina

....

Mislim da ova usluga nikako ne moze da se poredi sa homebanking-om jer su ovde mogucnosti daleko vece. Takodje pogledajte pokusaje nekih banaka da lansiraju sopstvene aplikacije koje su u korisnickom interfejsu nocna mora ....jedna o banaka je potrosila vise od pola miliona EUR na kampanju da bi imali 1000 registrovanih korisnka....znaci to je buducnost...

Mislim da je Telenor u ovom slucaju u dalekoj vecoj prednosti i da je samo pianje dana kada ce se i druge banke ukljuciti u sistem.
[ pajaja @ 03.11.2010. 12:31 ] @
Kartica aktivirana jos u ponedeljak a status je i dalje:
[att_img]
[ zole_ @ 20.11.2010. 17:24 ] @
Otisao sam danas u njihovu poslovnicu u Somboru i dobio odgovor da im aplikacija za otvaranje PlatiMo naloga ne radi.
Kao pokusavali juce ceo dan da otvaraju naloge ali dzaba. Kaze da probam u ponedeljak.
Veoma neozibljno sa njihove strane to sto su slali obavestenja o usluzi koja se ne moze aktivirati.
Mislim sada da je bolje da sacekam par meseci. Ipak se vezu za bankovni racun. Ne treba mi tamo neki Perica da na meni vezba programiranje i organizaciju rada.
[ miki069 @ 23.11.2010. 01:38 ] @
Da ne ulete "hakeri" sa Nokiama 1100 Made in Germany, bivša fabrika u Bohumu.
Imale su kao fabričku grešku i mogle da presreću mtan transakcije ako se sećam.
Ako Telenor radi sa tim transakcijama onda je opasno.
Tokom leta su se prodavale takve Nokie 1100 masovno u Srbiji za nerealno velike pare.
Da nisu ovo čekali ti "hakeri"?
[ Jbyn4e @ 05.03.2011. 10:18 ] @
Ne znam da li je ovo odgovarajući forum, ali je jedino mesto gde se pisalo o PlatiMo usluzi.

Pošto dosad nisam video da je neko napravio automatizovani sistem na web shopovima za naplatu preko ovog servisa/usluge, obaveštavam vas da je od juče, 04.03.2011. ovaj način naplate primenjen na sajtu online knjižare www.knjizara.com.

Ovo jeste jedan vid samoreklamiranja, mada nenameran, želeo sam da obavestim da napokon postoji i tako nešto na našem web-u, ako ima još koga to zanima.

[ Jbyn4e @ 19.10.2011. 19:57 ] @
Malo da "osvežimo" temu: Za vreme sajma knjiga, sve knjige kupljene preko www.knjizara.com, a putem PlatiMo servisa, biće 30% jeftinije:

http://www.personalmag.rs/inte...ara-com-putem-platimo-servisa/
http://www.pcpress.info/info/p...-knjiga-putem-platimo-servisa/
http://www.ekapija.com/website/sr/page/486712
http://www.kudaukupovinu.rs/ku...u-knjiga-putem-servisa-platimo
...
[ owim @ 20.10.2011. 03:32 ] @
Citat:
hurmiza: Koliko sam ja upoznat slicnost sa homebanking-om je samo u backend-u tj. korisnicki interfejs je potpuno drugaciji i mnogo jednostavniji. Pri tome ovde nema printanja niti prepisivanja naloga niti proveravanja brojeva racuna ...od korisnika se trazi samo da unese svoj PIN i potvrdi transakciju sa 2 klika. Dakle to je PUSH model. Ukoliko se radi u PULL modelu onda korisnik ima jednu veliku prednost jer se identifikacija vrsi na osnovu mobilnog broja, a ne vrlo dugackog i komplikovanog broja racuna.

Zanima me kako će raditi ovaj novi BusPlus sistem GSP-a u BG-u? Video sam nove tač-skrin ekrane u tramvajima na kojima piše "prinesite svoju kartu". To je neki NFC. Tema o tome: http://www.elitemadzone.org/t4...vi-sistem-karata-za-prevoz-BGD
[ hurmiza @ 01.11.2011. 07:14 ] @
Ja sam postavio odgovor na datoj temi. Sistem koji GSP koristi je nezavisni karticini NFC sistem koji se moze vrlo jednostavno integrisati i u Platimo koncept. Tu bi naravno trebalo postici siri konsenzus izmedju tehnoloskih partnera i premostiti jaz koji postoji u nacinu razmisljanja. Iz tog razloga ne vidim da ce se to i desiti u skorijoj buducnosti.
[ evolution @ 02.12.2011. 07:27 ] @
Svi postojeći i novi postpejd korisnici Telenora uz aktivirane usluge e-račun i Platimo ostvaruju 20% popusta na mesečnu pretplatu.

#korisno
[ freeworld @ 02.12.2011. 13:53 ] @
Imas li negde izvor za ovu informaciju?
[ samo_da_pitam @ 05.12.2011. 13:43 ] @
Potazio sam adekvatniju temu za sledece, ali nisam uspeo pa evo neka ovde:

Ja sam licno uopste nisam zainteresovan za uzimanje telefona preko mobilnig providera, zanimljivije mi je da ponude nesto od usluga za potpisivanje ugovora ili slicno, ali ne mogu a da ne spomenem po meni glupost godine:
Evolution je spominjao na internetu sledece:
"Svi postojeći i novi postpejd korisnici Telenora uz aktivirane usluge e-račun i Platimo ostvaruju 20% popusta na mesečnu pretplatu.
#korisno"

Inace punu informaciju mozete da dobijete JEDINO ako odete peske do neke od poslovnica i uzmete fckn: Kontakt magazin. Tamo cete naici na sldece:

Dakle 20% umanjenje pretplate 6 MESECI! Ukoliko imate [Ironic] placene racune Info stana, i holesterol Vam nije preko 7 [/Ironic]
Istu informaciju ukoliko pozelite da pronadjete online - noup, ne postoji! Ne mogu da verujem! 2012 godina (za koji dan) oni mi neku tamo informaciju ne daju u bilo kom od elektronskih formata!?!
Paradoksalno: Pomenuta akcija ima veze sa uslugom e-racun kojoj je jedan od ciljeva da smanji nepotrebno stampanje a info o istoj usluzi mi stampaju u njihovim internim novinama.
Da, ovo smatram vredjanjem inteligencije, i to:
- svega 4 banke od oko 35 koliko ih postoji pruzaju ovu uslugu;
- Info je moguce dobiti samo na papirnom izdanju internog casopisa po koji je neophodno otici;
- U samom obavestenju stoji da je za dodatne informacije potrebno posetiti njihovu web stranicu, a na istoj nema nista od toga;
- Sest meseci za uslugu koju svaki korisnik koji ima homebanking kod svoje banke, a ista ne zahteva upotrebu IE, moze da koristi preko svog mobilnog telefona (ovde se ogradjujem od drugih razlicitosti usluga, ali je moguce postici isti efekat).

Mislim da bi za pocetak mogla osoba/osobe sa pseudonimom Evolution da popije otkaz, pa ce se ubuduce neko vise pobrinuti o online/elektronskom obavestavanju o uslugama.


[Ovu poruku je menjao samo_da_pitam dana 05.12.2011. u 15:51 GMT+1][Ovu poruku je menjao bakara dana 05.12.2011. u 17:46 GMT+1]
[ evolution @ 13.12.2011. 13:16 ] @
Umanjite pretplatu za 20%

Svi Telenor postpejd korisnici korišćenjem usluge e-račun i plaćanjem Telenor računa uslugom PlatiMo ostvaruju 20% popusta na mesečnu pretplatu do šest puta.

Aktiviranjem usluge E-račun Telenor računi će vam, umesto u papirnoj, stizati u elektronskoj formi na vaš e-mail. Sve informacije koje danas dobijate poštom na papirnom računu čekaće vas u vašem e-mail sandučetu.

PlatiMo je savremena usluga koja vam omogućava da na najjednostavniji način plaćate svoj telefonski račun. Uz PlatiMo vaš bankovni račun je na bezbedan način povezan sa vašim telefonom, a obaveštenje o Telenor računu dobijate i račun plaćate direktno sa svog telefona.

Opširnije: http://t.co/1tk4kwKZ
[ mstevanic @ 28.01.2012. 14:42 ] @
Aktivirano..20% manji račun 6 meseci..nije loše
[ evolution @ 15.02.2012. 09:08 ] @
Usluga PlatiMo do 31. decembra 2012. je besplatna, odnosno mesečna pretplata za ovu uslugu se neće naplaćivati, a svaku uspešno realizovanu transakciju Telenor će naplatiti u iznosu od 5,90 RSD.

http://i.evocentar.net/xUhNy1
[ Davor Vlajkovic @ 15.02.2012. 10:25 ] @
Odlična ponuda, samo bi trebalo da porade na proširenju liste banaka koje podržavaju PlatiMo, Banca Intesa npr.

Mada se i sa malo akrobatike u vidu otvaranja još jednog računa i te kako isplati ako ste na većim paketima
[ _Oo_o_ @ 01.03.2012. 10:36 ] @
Jel neko imao problema sa platimo uslugom na android telefonu. Naime sim Toolkit meni ne radi kako treba. U drugom telefonu je moguce bez problema pristupiti svim stavkama a u android telefonu ne mogu da udjem u ponudjene stavke menija. Pocne da salje zahtev i pise ceka se odgovor i nikad se ne primi isti.
[ mstevanic @ 01.03.2012. 10:43 ] @
Hm..možda da pozoveš korisnički najbolje? Šta oni kažu za to?
[ _Oo_o_ @ 01.03.2012. 12:47 ] @
bio sam tamo gde sam uzeo i telefon i kazu da im se niko nije zalio a pogledao je covek sto radi i nije imao nikakav odgovor zasto to ne radi. Na netu sam nasao da taj sim toolkit ne radi na android telefonima kako treba...
[ mstevanic @ 11.03.2012. 18:39 ] @
Meni za ovaj mesec stigao račun za mob.tel.(paket prenesi 950) uz sve aktivirane usluge bez 20% popusta ovaj mesec :(

Zvao sam korisnički,..navodno tek od sledećeg meseca kreće sa popustom ova promocija 20% na 6 meseci..pa ostaje da

vidimo šta će biti taj sledeći mesec? Pozz.
[ dekius @ 04.04.2012. 15:02 ] @
Citat:
mstevanic: Meni za ovaj mesec stigao račun za mob.tel.(paket prenesi 950) uz sve aktivirane usluge bez 20% popusta ovaj mesec :(

Zvao sam korisnički,..navodno tek od sledećeg meseca kreće sa popustom ova promocija 20% na 6 meseci..pa ostaje da

vidimo šta će biti taj sledeći mesec? Pozz.

Meni je danas stigao racun takodje neumanjen ... Verovatno ce krenuti od "sledeceg meseca" ali zamalo.
Inace cela usluga je savrsena besmislica ako vec koristite e-banking - samo povecava trosak. Ocekivao sam neko smislenije resenje ali generisanje virmana iz maticne banke uz stanardnu naplatu usluge kao da nalog formirate iz e-bank-a + Telenor provizija cini uslugu em skupljom em nepotrebnom. Mislim da im uskoro ide otkazivanje sa moje strane.
[ mstevanic @ 04.04.2012. 19:23 ] @
Stigao konačno umanjen račun..dobro je..ipak manji za 20%