[ mirocki kopac @ 01.11.2010. 22:08 ] @
Zdravo narode, uvideo sam da na ovom forumu ima dobrih poznavalaca metal detektora...Ja iz sebe imam vise od 25 godina kopackog staza po brdima i gudurama Miroca,i licno ne verujem da cu ikad iskopati nesto sto sija,jer sam koristeci razne detektore,pa cak i vlasku magiju :) osim nekoliko bakarusa nista nisam iskopao...cak sam vise predmeta detektovao golim ocima:) Da bi se ovo promenilo,molim za nekoliko saveta. Treba mi solidan metal detektor (do solidnih 500 evrica) koji bi koristio za pretrazivenje nekih rimskih lokaliteta i nekih porodicnih ostava... Ako neko ima iskustva sa ovakvim pretarzivanjima,molim da mi preporucite nesto od masina koje bi zadovoljile osnovne zahteve....
Da li je neko radio slicna istrazivanja i koliko je bilo uspesno? U napred se zahvaljujem na odgovorima i savetima...
[ guja011 @ 02.11.2010. 00:54 ] @
imaš jako veliku temu o tome ovde na forumu , pa koristi pretragu.
[ paga @ 02.11.2010. 10:40 ] @
Citat:
mirocki kopac: koji bi koristio za pretrazivenje nekih rimskih lokaliteta inekih porodicnih ostava...

Čekaj bre,ne kapiram , šta si hteo da kažeš sa pretraživanjem porodičnih ostava?

Uđeš nekome u kuću i ... šta?
[ YU2AX @ 02.11.2010. 11:50 ] @
Citat:
Čekaj bre,ne kapiram , šta si hteo da kažeš sa pretraživanjem porodičnih ostava?

Uđeš nekome u kuću i ... šta?

Ha, ha, ha ... za takvo pretraživanje dobro bi došao i neki papir-detektor za "šuške" ... :)
[ shadow88 @ 02.11.2010. 17:12 ] @
nece covek da ulazi u tudje kucje :) misli na zakopane cjupove ili neke grobnice pune blaga pretpostavljam
[ robert63 @ 02.11.2010. 17:36 ] @
Citat:
shadow88: nece covek da ulazi u tudje kucje

nego hoce od "Spolja",,s' ulice da Skenira "porodične ostave "

Ee,to je pravi Detektor,, sjajno svetlucavog metala,šuški i do vrha napunjenih čupova,
tu se vec NE radi o besciljnom traganju "po brdima i gudurama".

Treba ipak da se "udari u centar mete "

[ mirocki kopac @ 02.11.2010. 21:23 ] @
polako bre ljudi....:) kad sam rek'o ,,porodicne'' ostave mislio sam na par lokacija po prici nekih dedova koji su zakopali ta porodicna blaga pa su ili umrli ili zaboravili tacno mesto... A ovi vasi komentari dali su mi sjajnu ideju:)))