[ nikolaljubicic @ 02.11.2010. 17:04 ] @
| Kada sam prvi put rešio kvar, izmenjao sam nekoliko elektrolita.
Vratio se nakon 7 dana sa istim simptomima. Tada sam rešio kvar tako što sam prelemio vertikalu.
Vratio se za mesec dana sa istim simptomima. Kada sam ga otvorio i izvadio ploču, kvara nije bilo.
Sada se opet vratio. Ima li neko ideju?
|
[ banetv @ 02.11.2010. 18:22 ] @
Pravac u servis. To što si ranije nešto slučajno natrefio je ono "i ćorava koka ubode zrno".
Očigledno nisi ništa popravio. Nijedan kvar se ne vraća tek tako.
[ SaleSk @ 06.11.2010. 11:37 ] @
Ja bi promenio vertikalu...
Veoma cesto zna da zeza, ali pre toga pretresi napajanje za vertikalu...
Proveri blokove koje su u okolini vertikale...Ponekad zna neko i od njih da zeza...
[ ska elektronika @ 06.11.2010. 19:47 ] @
ma to ti je neki elektrolit u vertikali,ne znam koliko si iskusan ,pretpostavljam ne mnogo,ali evo ti savjet pa ako misliš da to možeš ,pokušaj.postavi šasiju tv-a tako da ti donja strana bude dostupna dok tv radi,uzmi u ruku npr.elektrolit 10mF 35oV i s njim dodiruj elektrolite u vertikali ,nakon svakog dodira isprazni na nekom metalu elektrolit kojim dodiruješ ostale,ispred tv-a postavi ogledalo tako da vidiš promjene na ekranu,kada dotakneš "pravi" odnosno onaj koji radi kvar na ekranu će nestati te linije pri vrhu,i tada zamjeniš taj elektrolit u vertikali novim originalom i to je to.(pazi kod dodirivanja condenz. uvjek ide plus na plus,a minus na minus)sretno.
[ ska elektronika @ 06.11.2010. 20:00 ] @
A možda bi bilo naj bolje da poslušaš Baneta.
[ tomazo @ 06.11.2010. 20:11 ] @
Citat:
ska elektronika: ...uzmi u ruku npr.elektrolit 10mF 35oV i s njim dodiruj elektrolite u vertikali...
I ode i tri PM

... btw, a čemu služi ESR metar

a

[ ska elektronika @ 07.11.2010. 09:00 ] @
Ma dobro ,tako isto mogli bi postaviti pitanje:"Čemu služi tv-servis" pretpostavljam da ovaj student to radi amaterski da zaradi neku "crkavicu" .
[ Hakija1710 @ 07.11.2010. 11:34 ] @
Procitaj Tomazov komentar i poslusaj BaneTV sta ti preporucuje.
[ nikolaljubicic @ 08.11.2010. 08:56 ] @
Momci, hvala svima na trudu. Nije u pitanju student već matori kolega koji vam kaže da je kod TV Vivax vrlo loša štampa, a priznajem i elektroliti. Potrebno je da izmenite, kod ovog problema sa linijama, oba u napajanju +15V i -15V (cure, pa oštete štampu) 100mikrofarada (zaštitni) obavezno, 10mikrofarada/160V obavezno, a tko ima ladicu sa r/d iza leđa neka sve izmenja, ali će mu se TV ipak vratiti sa istim simptomima. Zato, neka izvadi R404 (1 om, 1/4 vata) očisti mu dobro izvode, a potom ga dobro zalemi. Pozdrav.
Nikola se izvinjava jer je otvorio u brzini nalog na svoje ime, a za potrebe majstora Svete, pa izazvao zabunu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.