[ Freefly @ 03.11.2010. 01:35 ] @
Dugo najavljivano seljenje popularnog Office paketa u oblak, gdje će postati web servis za iznajmljivanje, uskoro će biti završeno. Na adresi office365.com Microsoft je objavio ograničenu beta verziju za sada dostupnu iz 13 zemalja, a koja uključuje Office Web Apps, Exchange Online, SharePoint Online i Lync Online. Inicijalni skup aplikacija će naknadno biti proširen sa Microsoft Dynamics CRM Online rješenjem za upravljanjem kupcima, a i beta program će biti postepeno proširivan na druge zemlje.

Microsoft organizacijama do 25 zaposlenih za pristup paketu traži 6 USD po korisniku mjesečno, te popuste za veće organizacije.

Ovo je dugo očekivani odgovor Microsofta na cloud servise konkurencije, prije svega Google Docs, koji bi mogao pokazati pravac razvoja ostalih Microsoft alata. S obzirom na prihvaćenost Officea, Microsoft ima dobre šanse ukoliko rješenje bude dobro tehnički izvedeno. Iako su Google Docsi prilično popularni, ovaj paket je ipak još uvijek ograničen na samo najosnovnije funkcije uređivanja teksta, dok bi Microsoft mogao ponuditi puni set funkcija na koji su poslovni korisnici navikli sa desktop Officeom.


http://www.chinaicmart.com provide!