[ 3way @ 03.11.2010. 10:29 ] @
Evo ovako.

Imam jednu FB aplikaciju koja je uradjena u Flashu i u jednom trenutku ona zove PHP skriptu, a toj skripti je potreban userid.
Flash se poziva is index.php, koji se povezuje na FB i ta skripta tada uredno vidi koriscnicke podatke.
Medjutim, kada iz flasha pozovem skripta.php , ona odradi sve do require_login() gde sve staje.

U indexu sam pokusao da startujem sesiju, ali skripta.php ne vidi nista od toga (kada je pozovem rucno sve je ok).

Da li imate ideju zasto se ovo desava i kako to da resim. Ukoliko je moguce, hteo bih da izbegnem integrisanje fb api u sam flash.
[ Nikola Poša @ 03.11.2010. 11:32 ] @
Ne znam dal' je to do mene (možda zbog ovog noćašnjeg zemljotresa ), ali evo već treći put čitam tvoj post i ništa mi nije jasno. Šta je require_login(), kako misliš "sve staje", jel dobijaš neku grešku, šta radi taj fajl skripta.php?

Daj da vidimo malo kôda, tako će (valjda) slika tog tvog problema biti dosta jasnija...
[ dakipro @ 03.11.2010. 11:45 ] @
pogadjajuci problem, mislim da je tvoj problem to sto flash ne deli sesiju sa browserom.
Proveri to tako sto ces da dampujes sesiju u fajl kada fajl pozove browser i kada je pozove flesh i vidi zasto staje do nekog dela koji radi sa sesijom
[ 3way @ 03.11.2010. 12:05 ] @
Citat:
Nikola Poša:Šta je require_login(), kako misliš "sve staje", jel dobijaš neku grešku, šta radi taj fajl skripta.php?

require_login() je iz Facebook klase...
Sve staje - nikakva greska, nista...tisina....A skripta pise fajl...

Ovako nekako:

index.php
Code:

<?php
require_once "facebook.php";
$appapikey = "xxxxxxxx";
$appsecret = "xxxxxxxx";
$facebook = new Facebook ($appapikey, $appsecret, true);
$user_id = $facebook->require_login ();

session_start ();
$_SESSION['test'] = $user_id;

?>

<fb:swf 
    swfbgcolor="000011" 
    imgstyle="border-width:3px; border-color:white;" 
    swfsrc='http://domen/facebook/flash.swf'     
    width='640' height='400' />

skripta.php
Code:

<?php
    session_start ();    
    //echo $_SESSION['test'];       
    $fName = $_SESSION['test']; 
        $data = "test";
        $fp = fopen( $fName, 'wb' );
        fwrite( $fp, $data);    
        fclose( $fp );
?>

Dakle, ako se skripta.php pozove 'solo' ona uredno procita ono sto sam postavio u index.php i napise taj fajl, ali ako se pozove iz flasha dobijam null.

@dakipro
Pa da, valjda je tako, ali kao sto vidis nema tu nikakvog mudrovanja...
[ Nikola Poša @ 03.11.2010. 12:19 ] @
Probaj da dodaš ovo u skripta.php, pre startovanja sesije:
Code:
if (!session_id() && isset($_GET['session_id'])) {
   session_id($_GET['session_id']);
}

E sad, na tebi ostaje da pri tom pozivu fajla skripta.php iz flash-a, stalno prosleđuješ i session_id putem GET-a.
[ 3way @ 03.11.2010. 12:33 ] @
Hvala, pokusacu tako.

Vise ni sam ne znam sta sam probao jer sam se sat vremena vrteo u krug oko obicnog startovanja sesije...tj. onog problema da neki editori ubacuju karaktere ispred <?php i prouzroukuju gresku...
[ 3way @ 03.11.2010. 20:57 ] @
Nista, izgleda da sam poceo da se vrtim u krug i previdjam nesto ocigledno...

U svakom slucaju, ubacio sam podrsku za FB direktno u flash i sada iz flasha dobijam sav info koji mi treba, to prosledjujem php-u i to radi kako treba.