[ Guerrini85 @ 05.11.2010. 02:04 ] @
Pozdrav ljudi.Treba mi jedna pomoc oko klavijature korg pa 80.Imam problem sa izbacivanjem bubnja na individual kanale.Tacnije radi se o ovome:
Odvojio bih bubanj na vise kanala NPR: bas bubanj bi mi ostao na (L MNONO) a gornji deo bubnja bih izbacio na (INDIVIDUAL 1).Ta opcija mi radi sa fabrickim DRUM KIT-om ali problematika se javlja kad umesto njega stavim semplovani bubanj!!!Problem je u tome sto kada stavim taj semplovan bubanj opcije koje rade na STANDARD KIT-u na semplovanom KIT-u ne rade.Ustvari komande se menjaju kao da rade i obeleze svoj zadatak ali mi ton i dalje izlazli samo na (L MONO)Da li ima neka caka oko toga,ili je mozda problem u programu gde obradjujemo semplove pa klavijatura taj semplovani drum kit ne vidi na nacin ili format u kom bi to trebalo da radi.Trebala bi mi bas pomoc oko toga jer sam sam semplovao ovaj bubanj pa mozda nisam lepo nesto uradio u samom semplovanju.POZDRAV I HVALA UNAPRED!!!
[ Kovacevic Vladimir @ 05.11.2010. 13:03 ] @
Malo mi je nejasno

Gde, u koje User-banke (DK) smestiš, kako "uvezeš" semplovan Drum Kit?

Pitam, jer treba znati i ovo:
If you buy a empty Korg 8mb flashcard you can load the samples from floppy to the card directly with the PA80.
Ali i ovo:
I recommend the original Korg 8mb card. There are other cards around but you'll have a chance that they don't work with the PA. The original 8mb card is around $160,-.


Pa ćemo nastaviti...

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao Kovacevic Vladimir dana 05.11.2010. u 16:42 GMT+1]
[ Guerrini85 @ 05.11.2010. 21:44 ] @
Ovako ajde da pojasnim malo blize izgleda sam ga zbrzao prosli put..:)

Licno sam semplovao ziv bubanj Yamaha maple custom 9000 od jednog bubanjra i to mi radi perfektno.Normalno taj tonski zapis je snimljen u WAV formatu.Kasnije sam iz tog snimka vadio posebno svaku komponentu i preko Awave studia sam konvertovao WAV u KSF.Onda sam pojedinacno ubacivao te semplove na karticu preko opcije LOAD SEMPL na karticu.SVAKU KOMPONENTU POSEBNO!!!!!!Kad sam to ubacio u klavijaturu sve pokrenuo sam PROGRAM i pozvao neki standar DRUM KIT i umesto njegovog BAS BUBNJA sam stavio moj semplovan i tako redom.....(PITAO SI U KOJU BANKU CUVAM TAJ DRUM KIT), taj moj semplovan bubanj sam sacuvao u banku PROGRAM DK naravno onu koja sluzi za pravljene Drum kitove jer svakako ne moze da se sacuva na fabrickoj memoriji tj. na mestima gde je fabricki bubanj.

Nisam bas razumemo sad ovo najbolje sa karticama.Ja koristim karticu od 16MB za pa 80.Da li je problem u njoj.Da li mozda karica od 8 MB deli bubanj na kanale onako kako meni treba.

Poz!!
[ Kovacevic Vladimir @ 05.11.2010. 23:20 ] @
Korg ima fabrički standard od 8 mb i to se smatra Originalom. I to je onda ispravna preporuka.

I know that KORG is making only 8MB ones but going through forums I’ve noticed that many people are using 16MB cards nowadays.

Koriste se podjednako i od 16 mb, ali sa napomenom da može prouzrokovati neke smetnje u radu.

Da li možeš nabaviti Original Korgov 8 mb card, pa da isprobaš rad sa njom?

Dalje: da li si proverio u samom instrumentu, da li je Drum postavljen na Poly ili Mono.
Mada mislim da po istom principu rade i fabrički Setovi i semplovani, a da se sve "želje&ideje" rešavaju u raspodeli i razvrstavanje u kanale/track-ove software-u sa kojim radiš.

Pozdrav


[ Guerrini85 @ 06.11.2010. 00:00 ] @
Sutra cu bas da probam sa karticom od 8 mb da li opcija radi.Reci mi samo koji operativni sistem je najpouzdaniji za pa 80.Cuo sam da OS v 3.06 nije bas najbolji.Mozda ova opcija bas i ne radi zbog njega.Kakvi su drugi OS za pa 80.Da li si uoznat sa prednostima i manama tih verzija!Pozdrav!
[ Kovacevic Vladimir @ 06.11.2010. 07:57 ] @
Ima raznih OS v. 3o2; 3o5; 3o6;
Jedan Korgaš traži preko Net-a 2o1 version.

U principu, kada se pojavi neki ERROR message, najčešće se spominje..."Some flash problems".

Najsigurnije je otići na zvaničan site i pročitati šta kaže proizvođač, šta predlaže u Options i
Sampling: Record & Edit funcions (fully functional only with an optional flash rom card installed) - Time Slice - Extend Slice - Wave Import of KSF (Korg Sample File), WAV and AIFF formats - Import of Triton Programs (PCG) - Import & Export of KMP (Korg Multisample)

http://www.korgpa.com/pa_root/en/support/manuals.html?en
http://www.korgpa.com/pa_root/en/extra/korgstory_Pa80.html?en

Pozdrav


[ Guerrini85 @ 07.11.2010. 00:56 ] @
Mislim da je ipak ovo jos jedna nenamerna greska KORG korporacije ili takozvani (BUG).Mislim da ova opcija uopste ne radi na sempl DRUM KIT-u.Sve sam danas isprobao, menjao sam kartice, menjao sam operativne sisteme, ali......NISTA!!!Napisao sam temu bas na korgovom sajtu pa cemo videti rezultat.Hvala u svakom slucaju, ako ipak naletite na resenje vi objavite ovde.Hvala vam na vremenu.Pozdrav!!!