[ aikidomaster @ 08.11.2010. 09:56 ] @
Imam ADSL modem (telekom) na koji imam nakacena 2 laptopa (wireless) da li je moguce da na ta dva laptopa se dobije razlicita IP adresa kako bi mogao da redovno igram sa burazom ogame ? |
[ aikidomaster @ 08.11.2010. 09:56 ] @
[ Danilo Cvjeticanin @ 08.11.2010. 10:07 ] @
Nije moguce, jedan adsl jedna IP adresa. A mozete da kontaktirate travian i da kazete da sa jedne ip adrese igrate obojica, i ako ne muljate sve ce biti ok.
[ nemesis @ 08.11.2010. 13:38 ] @
hm, ako znash nekog u telekomu, da ti otvori josh jedan nalog
ili da ti da neki od ``pinoles`` naloga ... :) ko razume, shvatice, ko ne shvata nek me ne smara privatnom porukom [ mast3r @ 08.11.2010. 13:52 ] @
Ne mogu da prođu dva pppoe kroz jednu tel liniju, jedam port itd.
[ djricky @ 08.11.2010. 14:19 ] @
[ Predrag Supurovic @ 08.11.2010. 14:45 ] @
Citat: mast3r: Ne mogu da prođu dva pppoe kroz jednu tel liniju, jedam port itd. Varaš se. Može i to koliko god hoćeš. čak i od razlčičitih provajdera. Vidi: Izgleda nemoguće ali radi: dva ADSL provajdera na jednom ADSL ruteru (istovremeno) [ mast3r @ 09.11.2010. 14:42 ] @
Citat: djricky: hmmm... mislis? :D Pa bolje dati takvu izjavu i završiti sa time... nego davati lažnu nadu korisniku :) Što se telekoma tiče, mora da ispunjava nekoliko stavki da bi možda mogao tako nešto da uradi. Face the facts, no way Hose.. Postoji nekoliko ograničenja, još kad bi imao po nekoga u NOCu, razdelniku itd... [ mast3r @ 09.11.2010. 14:49 ] @
Citat: Predrag Supurovic: Varaš se. Može i to koliko god hoćeš. čak i od razlčičitih provajdera. Vidi: Izgleda nemoguće ali radi: dva ADSL provajdera na jednom ADSL ruteru (istovremeno) Evo kako bi ja to izveo... Uzmem adsl kod XY provajdera... ostane mi otvoren PPPoE. Migriram na Telekom, uradim SpeedUP automatska skripta uradi dupliranje porta na dslam-u skripta ne vraća staru konfiguraciju porta, već i dalje zadržava 1 + 1 Faktički, sad može 2 mbit kroz taj port... ne i preko. Sa mtik imam jednu konekciju od 1 mbit, kroz adsl ruter drugu... Da sumiram, ne može se imati veća brzina od one koja je konfigurisana na portu. [ Dishko @ 10.11.2010. 10:09 ] @
to tehnički može da se uradi, ali je administrativno jako teško.
mast3rova ideja je dobra ![]() biliv mi - probavao ja ranije dok sam radio za jednog provajdera, može, samo što je ukupni dostupni bandwidth onaj koji je fizilčki postavljen na portu... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|