[ peca89bg @ 08.11.2010. 22:39 ] @
pozdrav ljudi, jel moze neko da mi kaze zasto ovo nece da radi? lepo ispisuje sve ali kad unesem ispravan br kaze da nisam dobro uneo :(

Code:

<?php
    session_start();
    $x = rand(1, 10);
    $y = rand(1, 10);
    $rez = $x + $y;
    $_SESSION["rand"] = $rez;
    echo "<form method='post' action='index.php'>";
    echo "Koliko je $x + $y = <input type='text' name='rezultat' /><br /><input type='submit' name='proveri' value='Proveri'/></form>";
    if(isset($_POST["proveri"]))
    {
        if($_POST["rezultat"] == $_SESSION["rand"])
            echo "Bravo!";
        else
            echo "Nauci sabiranje do 20! ";
    }
?>


[Ovu poruku je menjao peca89bg dana 08.11.2010. u 23:49 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao peca89bg dana 08.11.2010. u 23:50 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao peca89bg dana 08.11.2010. u 23:51 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao peca89bg dana 08.11.2010. u 23:51 GMT+1]

Edit by kazil: dodao code tagove

[Ovu poruku je menjao kazil dana 08.11.2010. u 23:55 GMT+1]
[ kazil @ 08.11.2010. 22:56 ] @
Ae probaj tako sto ces proveru ubaciti tik posle linije session_start();
[ peca89bg @ 08.11.2010. 23:10 ] @
raaadi sada... :) aj da pitam onako uz put jel zna neko neki dobar tutorial o friendly url-ovima i mod rewrite-u? da bude lepo objasnjeno i sa normalnim primerima ;)
[ Predrag Supurovic @ 09.11.2010. 06:18 ] @
Redirekcija putanja (URL rewriting) na jednostavan način

[ peca89bg @ 09.11.2010. 08:23 ] @
ahaam, jasnije mi je sada... ali kako bi islo recimo ovo clanak.php?id=443242, ja prikazujem artikal sa id-om 171 ali ja bi da mi u linku stoji recimo ovako lada-samara.html, recimo izlastam sve iz baze i da bi korisnici mogli da vide vise o artklu ja onda stavim link ovako echo "clanak.php?id=" . $niz[0]; gde mi je niz[0] id a u bazi imam drugu kolonu koja je naziv i njen indeks je 2, kako da mi se u linku pojavi naziv a ne da mi izbaci tipa ovako clanak/id/443242 ?
[ kazil @ 09.11.2010. 08:31 ] @
Sto se tice lepih linkova, molim te da prvo pretrazis forum i ako ne nadjes odgovor da postavis novu temu.

Hvala.
[ milos.z @ 12.11.2010. 21:00 ] @
proveru treba da stavis na pocetku skripte:

Code:
<?php
    session_start();
    if(isset($_POST["proveri"]))
    {
        if($_POST["rezultat"] == $_SESSION["rand"])
            echo "Bravo!";
        else
            echo "Nauci sabiranje do 20! ";
    }
    $x = rand(1, 10);
    $y = rand(1, 10);
    $rez = $x + $y;
    $_SESSION["rand"] = $rez;
    echo "<form method='post' action='index.php'>";
    echo "Koliko je $x + $y = <input type='text' name='rezultat' /><br /><input type='submit' name='proveri' value='Proveri'/></form>";
?>


jer ako to ne uradis, svaki put ce se generisati nov broj i nece moci da se proveri stari
[ peca89bg @ 12.11.2010. 21:12 ] @
>



--
*Pozdrav,

Petar Maleti
*

--001636284a72d4a9c50494e18aa1
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

hvala, skapirao cim sam kliknuo na postavi :D ali tad je vec bilo kasno :D<br><br><div class="gmail_quote">2010/11/12 milos.z <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>&gt;</span><br>

<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">proveru treba da stavis na pocetku skripte:<br>
<br>
<br>
<br>
jer ako to ne uradis, svaki put ce se generisati nov broj i nece moci da se proveri stari<br>
<font color="#888888"><br>
--<br>
<a href="http://www.elitesecurity.org/p2737696" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/p2737696</a><br>
<br>
Prijave/odjave: <a href="http://www.elitesecurity.org/pracenje#414171" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/pracenje#414171</a><br>
<br>
Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!<br>
esauth:414171:6f8a84d30343592316bdb2116f0a520a<br>
[ peca89bg @ 12.11.2010. 21:17 ] @
hvala, skapirao cim sam kliknuo na postavi :D ali tad je vec bilo kasno :D a sta je ljudi sa ovim odgovaranjem putem emaila??