[ darkog @ 09.11.2010. 10:12 ] @
Zdravo, nisam odavno radio access ali nadam se da cu uspeti objasniti problem prilikom izrade otpremnice trebam popunjavati subformu "detalji otpremnice" tako da se u polje proizvod moze upisati predefinisan zapis iz tabele proizvodi ali i novi zapis koji ne postoji u istoj tabeli (limit to list = NO). Nesto kao usluge koje ne bih predhodno unosio ni u jednu tabelu vec bi se smestale recimo u istu tabelu sa proizvodiuma prilikom popunjavanje subforme "detalji otpremnice". Kako imam jednu slicnu aplikaciju sad bih da iskoristim sto vise od nje. Kod stare aplikacije biram prizvod iz combo box-a koji ima 4 kolone (ID proizvoda, naziv, sifra, lager stanje). Bound kolona je ID proizvoda, a sirina prve kolone je 0 kako bi se u polje upisivao naziv prizvoda i time omogucilo lako biranje prizvoda prepoznavanjem pocetnih slova. Problem je u tome sto ako je sirina kolone ID proizvoda = 0 access nece da prihvati parametar lilmit to list = NO jer je tada prva vidljina kolona "naziv proizvoda" i ona nije jednaka bound koloni koja je "ID proizvoda". E sad ukoliko bih za bound kolonu definisao "naziv proizvoda" tada parametar "limit to list" moze biti =0 ali prilikom odabiranja postojecih proizvoda iz tabele polja kao sto su jedinica mere i cena se ne popunjavaju automatski kao sto su definisani u tabeli za izbrani proizvod. Mozda mi je koncept potpuno pogresan i mozda bih trebao sve ponovo, mozda bih trebao zaobici combo box a umesto njega postavio text polje uz malo koda ? Ukoliko nisam dobro objasnio okacicu primer. Evo okacio sam primer kako izgleda. Znaci hteo bih na podformi otpremadetalji u combo boxu za biranje proizvoda omoguciti da korisnik moze kucati nesto cega nema definisanog u tabeli proizvodi i da ga zapamti u istoj tabeli. I za isti artikal (uslugu) da unese cenu i jedinicu mere. Ako to resim na pod [Ovu poruku je menjao darkog dana 09.11.2010. u 13:48 GMT+1] [Ovu poruku je menjao darkog dana 10.11.2010. u 14:05 GMT+1] |