[ aleksandara 93 @ 10.11.2010. 19:04 ] @
Kupio sam tp link wireless karticu i stavio u slot, sa antenom koju sam dobio slabo hvata signal tako da sam stavio antenu koja je namenjena za mobilne telefone i sa njom je lepo radilo do neko vreme. Pozalio se brat da neće da radi, i ja odem da vidim šta je problem, sve se uredno konektuje i ima dovoljno jak signal ali da pretrazuje net neće, programi, msn, update kažu da nema konekcije. Brat kaže da je se to par puta desilo i sa fabričkom i sa ovom drugom i onda restartuje konekciju pa proradi a sada neće uopšte. Šta može biti problem? Ista stvar i sa xp i sa ubuntu, ja mislim da ako je kartica neispravna nebi se konektovalo a ona hoće...
[ Slobodan Milivojevic @ 10.11.2010. 22:18 ] @
jesi li proverio internet konekciju od rutera dalje, da li ti radi na lanu net? sta imas, cable, adsl, wireless?
[ aleksandara 93 @ 11.11.2010. 00:54 ] @
Nisi shvatio, brat živi u tom delu grada gde ima signal za wireless, pa je uzeo tu karticu i sa njom krade. Ubuntu i xp prikazu da su se konektovali ali kad uđem u neki broswer on učitava neko vreme i kaze da nemože da očita server, i sa update ista stvar
[ Cyber01001 @ 11.11.2010. 01:17 ] @
Ovo "krade" je bolje ne spominjati tu na forumu jer sumnjam da ce ti itko tad pomoci
[ Shadowed @ 11.11.2010. 07:13 ] @
Ma jok. Uvek napomeni, ljudi vise vole kada si iskren. A i bolje se moze pomoci kada se tacnije znaju detalji.
[ aleksandara 93 @ 11.11.2010. 07:32 ] @
On ne koristi mnogo net jer sada na fakultetu daje ispite pa nema vreme, ali i da je taj signal sa zaštitom i da ima šifru opet bi isti problem bio... Isto mislim da nije do antene (podseća na tv antenu ali nije ista) jer kaze da je se to par puta desilo i sa fabričkom antenom.