[ stefanss16 @ 11.11.2010. 17:26 ] @
Zdravo svima, pre neki da poceo sam da pravim svoju internet stranicu u front pageu , nemam mnogo iskustva i nisam upoznat sa source kodom pa vas molim za malu pomoc...

Napravio sam tri text boxa i jedan button ... hteo bih da kad kliknem na taj button otvori neku stranicu i sacuva mi tekst iz tekstboxsova u neki tekstualni falj npr. file.txt .. Hteo bih da sacuva redom bez brisanja prethodnog tako da kada neko posalje svoje informacije i neko drugi udje i opet posalje mogu da ih vidim obe... Nisam bas vest u objasnjavan ali molim za pomoc... Stavio sam i sliku ispod...

Npr. da kada klikenm na taj button otvori neki php fajl. koji ce sacuvati te podatke iz texboksova u neki tekstualni fajl.. ali da pri svakom cuvanju ostane ono sto je sacuvano predhodno.. MOLIM VAS za pomoc, unapred hvala

[ milos.z @ 13.11.2010. 01:48 ] @
ne bi bilo lose da citas malo o html-u, php-u da bi shvatio kako se to radi i cemu sta sluzi al evo ti kod

ovako bi izgledala ta html stranica:

Code:
<form method='post' action='skripta.php'>
ime: <input type='text' name='ime'/></br>
prezime: <input type='text' name='prezime'/></br>
broj telefona: <input type='text' name='telefon'></br>
<input type='submit' name='dugme' value='posalji informacije'>
</form>

vidis da forma poziva skripta.php fajl i salje joj sve te stavke iz forme. skripta.php ce biti zaduzena da to sacuva u fajl

skripta.php:

Code:
<?php
if(isset($_POST['dugme'])) {
    $ime = $_POST['ime'];
    $prezime = $_POST['prezime'];
    $telefon = $_POST['telefon'];

$fajl = "fajl.txt";

file_put_contents($fajl, "ime: ".$ime."\nprezime: ".$prezime."\ntelefon: ".$telefon."\n\n", FILE_APPEND);
}
?>

ovo sve moze da se stavi i u jedan fajl

taj fajl.txt bi izgledao ovako:

Code:
ime: petar
prezime: petrovic
telefon: 1234567

ime: marko
prezime: markovic
telefon: 1234567

...
[ stefanss16 @ 13.11.2010. 10:20 ] @
Hvala, monogo si mi pomogao, imam samo jos jedno pitanje kako da mi kada sacuvam taj text u fjal.txt otvori posle toga neku htm stranu koju sam napravio ili neki url....?
[ milos.z @ 13.11.2010. 17:36 ] @
skripta.php:

Code:
<?php
if(isset($_POST['dugme'])) {
    $ime = $_POST['ime'];
    $prezime = $_POST['prezime'];
    $telefon = $_POST['telefon'];

$fajl = "fajl.txt";

file_put_contents($fajl, "ime: ".$ime."\nprezime: ".$prezime."\ntelefon: ".$telefon."\n\n", FILE_APPEND);

header("Location: www.sajt.com/bla.html");
}
?>
[ stefanss16 @ 14.11.2010. 10:00 ] @
Hvala!!!!!!!!
[ stefanss16 @ 14.11.2010. 10:07 ] @
E a izvinjavam se sto smaram malo ali imam jos jedno pitanje, kako da sad promenim boju slova u text boxovima?
[ milos.z @ 14.11.2010. 16:14 ] @
http://janim.net/form-tips/color.php

tu imas i za boju teksta, font, boju pozadine...
[ stefanss16 @ 15.11.2010. 14:14 ] @
Hvala......