[ Tosa123 @ 11.11.2010. 22:09 ] @
Molio bih za pomoć oko zadatka da iz datog spiska sačinim tabelu i izvučem zbirno koliko ljudi živi u nekoj ulici i Mesnoj zajednici i koliko kuća ima u toj ulici i Mesnoj zajednici.
Detaljniji opis problema je u priloženom primeru na listu Podaci.
Broj ljudi u datoj ulici i Mesnoj zajednici sam rešio,ali nikako ne uspevam da rešim broj kuća-list Rezultat.
[ Jpeca @ 12.11.2010. 15:54 ] @
Dakle da bi dobio broj kuca treba da prebrojis jedinstvene vrednosti iz tvoje liste pod odredjenim uslovima. O prebrojavanju jedinstvenih vrednosti je bilo reci ovde http://www.elitesecurity.org/t399286-0#2594149.
Da iskoristiš ne-matričnu (i posebno domišljatu) forumulu koju je dao 3okc za prebrojavanje jedinstvenih vrednosti:
Code:
=SUMPRODUCT(1/COUNTIF(A1:A12;A1:A12))

možeš da formiraš pomoćnu kolonu F u kojoj ćeš nadovezati Ulicu, broj i Mesnu zajednicu (nije mi baš najjasnije ali ista ulica i broj pojavljuje se u dve mesne zajednice)

[Ovu poruku je menjao Jpeca dana 12.11.2010. u 17:15 GMT+1]
[ Tosa123 @ 12.11.2010. 21:46 ] @
Zahvaljujem na pomoći.Pokušao sam sa pomenutom formulom ali nisam znao da je iskoristim,odnosno nisam uvideo da treba formirati pomoćnu kolonu. Što se tiče iste ulice u više MZ,to je iz stvarnog slučaja.Više sela(naselja) imaju isti naziv ulice.