[ matobj @ 12.11.2010. 09:59 ] @
Pozz, ako ova tema ne spada ovdje neka je moderator stavi gdje god hoce samo mi pomozite :( - vec sam lud totalno Dakle ovako Želim kroz ASP (Classic ASP) spremiti nekakav dokument kao html stranicu (sve je u UTF-8) sa ovim kodom Code: function fnCacheWriteFile(sText) if sText = "" then exit function on error resume next dim objFSO, objFile set objFSO = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject") set objFile = objFSO.OpenTextFile(Server.MapPath("MojaStranica.html"), 2, True, 0) objFile.Write sText objFile.Close fnCacheWriteFile = (err = 0) end function No međutim kada je otvorim onda mi se ne prikazujz slova šđčćž nego nekakve kljukice ???? ... Kako taj dokument spremiti kao UTF-8 ili bilo kakav dokument da mi se mogu normalno prikazivat slova. Probao sam sve moguće i nemoguće sloucije - ubacivanje svega ovoga Session.LCID=1050 Session.CodePage=65001 Response.CharSet="utf-8" ali ništa ne pomaže. Ako dokument spremim kao Unicode onda ga više ne mogu kroz asp otvoriti i javlja grešku Active Server Pages, ASP 0239 (0x80004005) Cannot process file UNICODE ASP files are not supported. ako spremljeni dokument otvorim sa notepad.exe i spremim ga kao save as pa UTF-8 onda je sve ok, ali ta mi je opcija nezamisliva da otvaram svaki dokument i spremam ga ponovo kao UTF-8. Znači zanima me kako sa Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject") spremiti dokument da mi prikazujue šđčćž. Još jednom napominjem da je sve u UTF-8 tako da mi ne napišete da probam staviti u meta da je UTF-8 Pomozite :( |