[ 10milan10 @ 12.11.2010. 14:38 ] @
Zdravo,

Problem je sledeći. imam tabeli u kojoj se često pojavljuje broj "1" i treba mi funkcija koja će mi prebrojati koliko puta se taj broj pojavljuje.
Countif mi nije od pomoći jer je u nekim ćelijama br "1" sam a u nekima je kombinovan sa textom. Kad upotrebim COUNTIF daje mi broj ćelija u kojima je br "1"sam a meni treba kao rezultat ukupan broj.

Unapred hvala
[ Jpeca @ 12.11.2010. 15:30 ] @
Da preborojiš tekst koji ima 1 možeš kao kriteriju zadati "*1*", npr
Code:
=COUNTIF(A1:A9;"*1*")

Ovome rezultatu prebrojavanja pridodaj broj jedinica koje si našao kao numeričku vrednost.

Sad pitanje je tačno šta hoćeš da prebrojiš - kako je kominovan sa tekstom - jer ovde će se ubrojati i ćelija koja npr sadrži Pere Segedinca 13 pa nisam siguran da je to ono što si tražio. Možeš pogledati primere za upotrebu ? i * ovde , ili postavi neke primere pa da smislimo nešto.

[ 10milan10 @ 12.11.2010. 16:50 ] @
Bravo,

to je ono što mi je trebalo. Radi odlično.

Hvala i pozdrav.
[ 3okc @ 12.11.2010. 16:53 ] @
Svojevremeno sam sličan problem rešavao kada sam prebrojavao jedinice za proizvoljni binarni broj - što je slučaj kada može biti i *više* brojeva unutar ćelije/rečenice. Možda bude nekome interesantno: preko SUBSTITUTE() prvo ukloniš traženi broj i potom izmeriš nastalu razliku u broju karaktera u odnosu na polaznu "rečenicu".
Code:
=LEN(TXT) - LEN(SUBSTITUTE(TXT; "1"; ""))