[ elvirs77 @ 12.11.2010. 18:49 ] @
Pozdrav svima, jedno kratko pitanje za iskusne.Imam nesto malo iskustva sa excelom ali izgleda da nije dovoljno. Napravio sam formu za unos podataka o kupcima(ime,adresa,telefon,mail,artikal koji je kupio, datum,iznos) na osnovu tabele koju sam prije toga kreirao. Sve radi, ali mene zanima ako mi se isti kupac vrati neki drugi dan i opet nesto kupi, morao bih za svakog kupca napraviti jos jednu tabelu(datum,artikal i iznos).Na koji nacin da pozovem iz baze tog kupca i pridodam mu slijedecu kupovinu,da li preko iste forme ili ? nemam pojma. Pomagajte:)

Hvala na odgovorima
i izvinjajem se adminu ako fulam mjesto za temu
[ elmagio @ 19.11.2010. 21:20 ] @

Imam ja jedno pitanje. Ako si napravio formu onda moraš to negdje unositi recimo u bazu? Ili ti imaš samo u excelu jedan list u kojem unosiš podatke o kupcu?

Prijedlog:

Napraviš jedan sheet gdje su ti kupci a drugi gdje će ti biti promet i samo povežeš promet sa kupcima.

Samo ostaje jedan problem jel tebi treba biti forma kao da izdaješ račun ili ti treba da možeš napraviti analizu?
I ako nije problem da postaviš datoteku da vidimo kako si to napravio pa da možemo bolje dati prijedloge.

lp,
[ FOX028 @ 22.11.2010. 09:06 ] @
Ja ipak predlazem da to sve odradis u Access-u, mnogo je bolje, preglednije i jednostavnije. Naravno ovo ne znaci da se ne moze uraditi u Excel-u samo je potrebno da okacis to sto si odradio pa da vidimo sta se moze odraditi.