[ Vladica Savić @ 15.11.2010. 12:50 ] @
Imam deo koda koji pod transakcijom obavlja neke upite upise i sl i izmedju ostalog pravi dinamicki jednu tabelu, nad kojom trebam postaviti isto pod transakcijom (ukoliko je to uopste moguce) trigger.

Pitanje je dakle kako mogu to uraditi (ukoliko je moguce), jer kad pokusam da kreiram pod transakcijom klasicno dobijem poruku: "Cannot create trigger on '...ime_tabele...' as the target is not in the current database." ?

--
Dopuna, ovo je deo koji mi je resio problem:
Citat:

You can create DML triggers only in the current database. So remove the database name from the 3-part table name in the ON clause. And do USE <databasename> in a batch before running the CREATE TRIGGER.


[Ovu poruku je menjao Vladica Savić dana 15.11.2010. u 14:02 GMT+1]
[ Zidar @ 15.11.2010. 14:51 ] @
SQL nije prirodno okruzenje za dinamicko gradjenje tabela iz NET-a, ma koliko Microsoft tvrdio da se bas tako treba raditi. Verovatno si konektovan na jednu bazu, a pokusavas napraviti tabelu i triger u drugoj bazi. Tabelu ti dozvoljava, a triger ne, i lepo kaze u poruci 'ne moze se napraviti triger u bazi koja nije tekuca'.

Ako bas moras ovo da radis, da kreiras tabelu u letu, u nekoj drugoj bazi, onda u toj drugoj bazio napravi stored procedure koja ce za tebe napraviti trigger. Medjutim, sumnjam da ce tu biti kraj problema. Trigger nije naivna stvar da se napise i koristi. Cinjenica da mislis da su ti neophodne dinamicki napravljene tabele kazuje da nesto u generalnoj strategiji ne valja. Relaciona teorija traze da se shema baze normalizuje, sto kod tebe ocigledno nije slucaj. Znaci, ne valja u startu i sada kodom i mahinacijama pokusavas da se izvuces. Ako nije kasno, bolje je da napravis reviziju sheme baze podataka.

[ Vladica Savić @ 15.11.2010. 15:26 ] @
@Zidar
Resio sam problem, kao sto pise u postu iznad, to i jeste bio taj primer.
Konektovao se na jednu bazu a pokusavao da kreiram na drugoj, u svakom slucaju nista sto jedno USE [baza_gde_hocu_trigger] ne moze da resi ;)
Mozda to nije najbolje resenje, ali zahtevi su takvi.