[ smal @ 15.11.2010. 22:17 ] @
Pravim neku aplikaciju za lažne fakture ![]() Code: Dim SID As String Dim SIV As String Dim LResponse As Integer Dim stLinkCriteria As String Dim rsc As DAO.Recordset Set rsc = Me.RecordsetClone SID = Me.SifraArt.Value stLinkCriteria = "[SifraArt]=" & "'" & SID & "'" If DCount("SifraArt", "qryPresif", stLinkCriteria) > 0 Then Me.Undo MsgBox " Artikl " & SID & " je već izabran!", vbInformation, "Obaveštenje" DoCmd.CancelEvent End If Set rsc = Nothing To mi se sviđa, jer se poruka o grešci javlja odmah nakon izbora šifre, bez obaveze da se popuni ceo Record (šifra, količina, cena), e da bi Access tek onda prijavio grešku. Ali, imam još i modal formicu (listbox) za pretraživanje šifarnika, a kad sa nje preuzmem šifru artikla u subformu Stavke, onda gore navedeni kod ne funkcioniše, već moram da hvatam DataErr 3022... Dakle, pitanje glasi - kako da mi se gornja poruka odmah javlja i kad šifru prenesem iz eksterne forme? Uz poruku je celo programče, pa ako može neko da pogleda, biće valjda jasnije nego kad ovako objašnjavam. |