[ ciro93cacak @ 16.11.2010. 09:44 ] @
Zanima me kakva je razlika izmedju naprimer Intel celeron,intel pentium ,koji su dual core a koji su quade core,ranije sam sve to znao sad nista nemogu da se povatam,i kako da znam da li mi je procesor 32 bita ili 64bita??
Hvala unapred...
[ Miroslav Cvejić @ 16.11.2010. 10:15 ] @
Sada više ne možeš kupiti nov 32bit procesor.

I obično u nazivu piše koliko jezgara ima.
[ ciro93cacak @ 16.11.2010. 15:11 ] @
A koja je razlika izmedju celeron procesora i pentiuma,ili naprimer ovih novih i 7,i5 itd.????
[ Alcazar @ 27.11.2010. 21:24 ] @
To sam i ja mislio ali sam se grdno prevario i to cak u poznatijoj firmi koja se reklamira na TV
Citat:
Miroslav Cvejić: Sada više ne možeš kupiti nov 32bit procesor.

I obično u nazivu piše koliko jezgara ima.
[ Miroslav Cvejić @ 27.11.2010. 21:32 ] @
Koji si CPU dobio?

Nemoj reći ime firme, pogodićemo, ali me živo zanima koji si CPU dobio.

Slobodno navedi celu konfiguraciju.
[ Binary Mind @ 27.11.2010. 23:19 ] @
Heh. Zato je iskren savet ne kupovati gotove domace konfiguracije...
[ awaks @ 28.11.2010. 13:10 ] @
Teska pitanja postavljas a dajes nam malo informacija...
Nagrubo ovako Intel je firma koja proizvodi sve navedene procesore. Celeron i Pentium su malo stariji procesori, sto se performansi tice Pentium su bili relativno brzi (veci clockovi) dok su Celeroni bili neka jeftinija alternativa (malo nizi klokovi, vise za mediju i slicno). Uglavnom Pentiumi su bili jaci.
Sada je Intel poceo da proizvodi nove procesore tzv i seriju pa imas i3, i5, i7, i9 i naravno novi socket. Razlika medju njima je u broju jezgri te brzini i kolicini cachea... Citava nauka a mozes dosta toga nejasnog da proguglas. Naravno svi su 64bitni dok ti je receno da se 32bitni vec odavno ne proizvode.

p.s.
Koji konkretno proc imas?