[ Nextbtg @ 16.11.2010. 14:57 ] @
Pozdrav svima...pokusavam da uradim kompleksno-banalnu stvar ![]() ![]() Opis problema: Imam 6 dobavljaca. Za svaki proizvod imam bar 1 cenu od svakog dobavljaca. 1. zelim da ukoliko za 1 proizvod imam vise od 3 cene u obzir uzmem 3 najniže cene i od njih izračunam prosečnu vrednost (10, 7 , 9, 4 , 6 , 8 = 5,66) 2. ukoliko imam 3 cene, izbacujem najvecu i prikazujem sledeću najvecu cenu (5, 4, 2) 3. ukoliko imam manje od 3 cene, uzimam najveću (4, 8) *za svaki proizvod nemam uvek cene svih dobavljaca * bilo bi lepo kada bi koriscene vrednosti mogle da se oboje (primer dat u fajlu u prilogu) Bilo bi dobro da u okviru jedne funkcije objedinim sva tri uslova, ako ne - može i svaka zasebno u posebnim kolonama, pa cu rucno - to je najmanji problem ![]() Primer fajla se nalazi u fajlu koji sam zakačio, prvi rezultat u istoimenoj koloni je ručno napravljen...bilo bi sjajno ako bi uspeli da automatizuemo sve. Na početku poruke sam napisao da sam stavke 2 i 3 resio (nisam naveo u fajlu, kako bi eventualno neko objedinio sve u 1 formuli), ali nikako nisam uspeo da izguglam kako da dobijem npr. 3 maksimalne vrednosti od 4+ vrednosti... [Ovu poruku je menjao Nextbtg dana 16.11.2010. u 20:06 GMT+1] |