[ zzlatko123 @ 18.11.2010. 08:08 ] @
| Ne mogu da otkrijem koji parametar definiše horizontalni razmak između broja poglavlja (chapter, section, subsection itd.) i teksta naslova (npr. 1.3 razmak Introduction) .
Ja sam to rešio na primitivan način dodavanjem negativnog razmaka u radnom fajlu ali bih želeo da to rešim sistemski i ubacim u .cls fajl.
Molim za pomoć. |
[ Cabo @ 18.11.2010. 15:20 ] @
Pogledaj dokumentaciju za
titlesec. Taj paket omogućava preciznu kontrolu nad naslovima.
http://www.ctan.org/tex-archive/macros/latex/contrib/titlesec/titlesec.pdf
[ zzlatko123 @ 24.11.2010. 10:09 ] @
HVala na trudu. Pokusao sam i nisam uspeo.
Ali sam uspeo da resim na drugi nacin. Meni je trebao manji razmak izmadju broja poglavlja i nteksta naslova. To sam resio unosenjem novih redova u definicijama \section, \subsection itd u .cls fajlu, gde sam posle thechapter, thesection itd dodavao potrebni negativni razmak.
[ zzlatko123 @ 24.11.2010. 10:23 ] @
Evo jos jednog problema.
Hocu da iskoristim komandu \letterspace to 1.3\naturalwidth{jahs afdha fwehiuwhefwyef w2ehfwefh wpef}
Kada pokusam to da uradim prilikom kompajliranja daje mi poruku Undefined control sequence
Zasto nece da menja razmak izmedju slova
[ Cabo @ 24.11.2010. 15:48 ] @
Citat:
zzlatko123: HVala na trudu. Pokusao sam i nisam uspeo.
Ali sam uspeo da resim na drugi nacin. Meni je trebao manji razmak izmadju broja poglavlja i nteksta naslova. To sam resio unosenjem novih redova u definicijama \section, \subsection itd u .cls fajlu, gde sam posle thechapter, thesection itd dodavao potrebni negativni razmak.
Nisi pažljivo čitao dokumentaciju.
\titleformat{command}[shape]{format}{label}{sep}{before}[after]
Dakle,
\titleformat{\section}[hang]{\bf\Large}{\thesection.}{-1cm}{\itshape}[\rm]
Citat:
zzlatko123: Evo jos jednog problema.
Hocu da iskoristim komandu \letterspace to 1.3\naturalwidth{jahs afdha fwehiuwhefwyef w2ehfwefh wpef}
Kada pokusam to da uradim prilikom kompajliranja daje mi poruku Undefined control sequence
Zasto nece da menja razmak izmedju slova
Zato što, npr. ovde:
http://www.dm.unipi.it/~fornasiero/latex.html
lepo piše da se radi o interesantnim
paketima. Dakle:
\usepackage{letterspace}

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.