[ Horn01 @ 18.11.2010. 08:19 ] @
Pozdrav, imam jedno pitanje ako mi možete pomoći: pojavio mi se problem otvaranjem jedne Excel fajle koja mi je dosta važna i sadrži poprilično podataka(samo ta fajla , ostale *.xlsx fajle mogu otvarati bez problema). Prilikom otvaranja prikazuje mi : EXCEL je u 'tafajla.xlsx' pronašao sadržaj koji nije čitljiv. Želite li oporaviti sadržaj ove radne knjige? Imate li povjerenja u izvor ove radne knjige, pritisnite Da. Ako pritisnem DA -> nakon nekoliko trenutaka ispiše mi prozor u kojme stoji: Zamijenjeni dio: /xl/worksheets/sheet1.xml dio s XML pogreškom. Data error (cyclic redundancy check). Redak 2, stupac 540286. Uklonjeni zapisi: Komentari iz dijela /xl/comments1.xml (Komentari) Kliknite da biste vidjeli zapisničku daoteku s popravcima : c:\document..... i kada taj link kliknem dobijem: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?> - <recoveryLog xmlns="http://schemas.openxmlformats.org/spreadsheetml/2006/main"> <logFileName>error007240_01.xml</logFileName> <summary>Otkrivene su pogreške u datoteci "D:\tafajla.xlsx"</summary> - <removedParts summary="Slijedi popis uklonjenih dijelova:"> <removedPart>Zamijenjeni dio: /xl/worksheets/sheet1.xml dio s XML pogreškom. Data error (cyclic redundancy check). Redak 2, stupac 540286.</removedPart> </removedParts> - <removedRecords summary="Slijedi popis uklonjenih zapisa:"> <removedRecord>Uklonjeni zapisi: Komentari iz dijela /xl/comments1.xml (Komentari)</removedRecord> </removedRecords> </recoveryLog> ----------------- napominjem da tu excel fajlu ne mogu ni kopirati, dobijem odgovor . Cannot copy tafajla.xlsx : Data error(cyclic redundancy check). ----------------- probao sam oporavak MS alatima ali nisam uspio.. također sam probao sa raznoraznim SW koje sam pronašao na mreži, ali nisam uspio- uglavnom su demo verzije i dozvoljavaju samo određeni dio početnih redaka. imam backup od (nažalost) prije 15-dana.. molio bi ako mi možete pomoći.. pozdrav |