[ pana82 @ 18.11.2010. 15:16 ] @
Postovani Forumasi,

Potrebna mi je pomoc oko prikacene fakture.
Pokusavam da napravim fakturu tako da kad ukucavam stavke u tabelu donji deo sa podacima o racunu roku uplate, potpis i pecat direktora.... ostane fiksiran, da se ne pomeri. Naime problem nastaje kad upisujem opis, posto koristim alt+enter, tabela se automatski siri i svaku put treba da brisem kolone.
Interesuje me da li to moze nekako da se zakljuca i da sve bude na jednoj strani a da faktura ne promeni izgled.
Isto tako mi treba da postavim sliku u pozadini koja bi se stampala, znam u wordu da uradim ali u ovde to ne moze.

Hvala svima unapred

[Ovu poruku je menjao pana82 dana 18.11.2010. u 16:40 GMT+1]
[ 3okc @ 18.11.2010. 17:48 ] @
Citat:
pana82: Naime problem nastaje kad upisujem opis, posto koristim alt+enter, tabela se automatski siri i svaku put treba da brisem kolone.

Kada unosiš više redova u jednu ćeliju (sa ALT+ENTER), tabela se širi nadole - dakle, tabela dobija *redove* a ne kolone.

Ovako kako ti je trenutno organizovana tabela, ne možeš izbeći skrolovanje. Odnosno, možeš ako promeniš trenutne navike.

Jedan način je da prestaneš da koristiš prelom unutar ćelije nego da pišeš u sledeću ćeliju ispod, čim u postojećoj dođeš do margine. Sad, ako vizuelno dobijaš prevelik razmak između redova, samo podesi manju visinu za sve redove (možda ćeš morati da umetneš još koji red više).

Drugi način bi bio da donji deo - koji želiš da stoji fisiran na donjoj margini, ne bude deo postojeće tabele, kako je sada, nego da ga izdvojiš kao samostalan objekat, recimo tipa TXT BOX, koji bi podesio da lebdi nad tabelom. Ovde obavezno podesi opciju Dont Move with cells da umetanje/brisanje redova ne utiče na položaj kada ga jednom postaviš.