[ Kamikaza13 @ 18.11.2010. 20:03 ] @
Pozdrav,
imam CRT TV Vivax IMAGO TV-2908 PF i desava mi se da kada je tv na AV-u a nema ulaznog signala samo plava slika, da se pocinje pojavljivati tamnija fleka u desnom gornjem dijelu ekrana i sa vremenom se pocinje siriti na cijeli ekran. Kada upalim npr. satelitsku i stavim na program koji nema signala (crna slika) i nakon 10-ak sek. vratim na plavi ekran sve bude dobro.
Primjecujem da se fleka pojavljuje kod svjetlije slike npr. ako ostane upaljen menu od dvb-t koji je bijeli, opet se pocinje pojavljivati fleka dok kod tamnije slike se fleka gubi.
Ima li tko kakvu ideju u cemu je problem i dali bi to mogao uraditi po DIY principu?
Unaprijed hvala.
[ leo5 @ 18.11.2010. 21:41 ] @
Jesi probao zamjeniti Ptc ipak ili demagnetizirati ekran? Kakav elektrolit je mozda u pitanju..?
[ alexa_pg @ 18.11.2010. 21:53 ] @
Tesko je na osnovu opisa tacno reci sta je u pitanju. Moguce je da se radi o "obicnom" namagnetisanju ekrana koje se lako resava a imao sam slucajeva da ne valja i ekran.
[ sseennaadd @ 18.11.2010. 22:06 ] @
Upravo tako @alexa_pg.moze biti i do ekrana ili cak do otkloske,ona moze da pravi slicne smetnje...
[ Kamikaza13 @ 02.12.2010. 09:58 ] @
Kolega koji radi u jednoj trgovini ga je uspio progurati pod jamstvo tako da je stvar rijesena. Neznam sta je bilo. Nisu napisali sta su radili