[ medvedic @ 18.11.2010. 21:45 ] @
Trazim pomoc jer se nadam da je neko na ovom forumu video uredjaj o kome je rec.

Naime, pre izvesnog vremena dobio sam na poklon jedan LAN switch - hub sa osam portova. Ostao je kao visak kada smo postavljali neku mrezu i tako... Svejedno, nemam adapter za njega. Zagubio sam ga medju delovima po kuci i ko zna za sta je otisao i u koje svrhe. Sada nemam pojma koji mi je potreban za napajanje ovog uredjaja, a potreban mi je i nadam se da necu morati da kupujem drugi.
Na sitchu ne pise , nema naznaka ni iznutra, barem koliko ja znam.

Da li neko zna kako da nadjem koje je napajanje ili kako to da saznam.

Zahvalan za svaki predlog.

[ Miroslav Cvejić @ 18.11.2010. 22:03 ] @
Obično piše na plastici ili nalepnici oko samog konektora za napajanje.
12V 1A ili tako nešto. Zagledaj ga malo bolje.
[ medvedic @ 19.11.2010. 09:05 ] @
Nema, da je pisalo ne bih ga otvarao da ga gledam iznutra. Pitam se da li moze nesto na osnovu komponenti da se utvrdi?
[ mulaz @ 19.11.2010. 09:58 ] @
slikaj odozgo, da se vide komponente i tekst na njima... mozda se vidi neki voltage limiter ili nesto :)
[ dendic @ 19.11.2010. 13:14 ] @
Valjda mu 5 V istosmjernih nece nauditi,D-linkovi su najcesce 9 V istosmjernih,plus u sredini konektora,uobicajeni plus.
[ Java Beograd @ 19.11.2010. 13:45 ] @
Ima da se kupi onaj kineski ispravljač, standardniog kineskog kvalieteta , kod kojeg se podešava izlazni DC napon od oko 1,5 do oko 12. (Zavisno od tipa.) Ja bih počeo sa 5V, pa ako radi, super, ako ne onda 7.5, 9, 12. I to je to. Ako ne radi - prodaj ga po nabavnoj ceni.