[ Alexsis @ 23.11.2010. 15:46 ] @
Znate li gde mogu naci implementaciju algoritama za pronalazenje Ojlerove putanje ili ciklusa ili jos bolje neku gotovu aplikaciju sa source-om ![]() |
[ Alexsis @ 23.11.2010. 15:46 ] @
[ Nedeljko @ 23.11.2010. 15:56 ] @
Ovde imaš algoritam za konstrukciju Ojlerovog puta. Nije ga teško implementirati.
[ Alexsis @ 23.11.2010. 15:58 ] @
He he Wikipedia :)
Ima li nesto konkretnije? Takodje ako znate neku C# bibilioteku za iscrtavanje grafova bilo bi lepo? [ Nedeljko @ 23.11.2010. 16:01 ] @
Kako misliš konkretnije? Dat ti je kompletan algoritam.
[ Alexsis @ 23.11.2010. 16:03 ] @
Pa recimo...
[ Nedeljko @ 24.11.2010. 16:42 ] @
Evo ti kompletnog programa u prilogu napisanog u jeziku C++. Treba da ga kompajliraš bilo kojim C++ kompajlerom.
Evo, kako se unosi graf: 5 0 1 1 0 0 0 1 1 1 0 1 1 0 1 0 znači da graf ima 5 čvorova numerisanih brojevima od 0 do 4, pri čemu je čvor 0 povezan samo sa čvorovima 1 i 2, a među čvorovima 1, 2, 3 i 4 svaki je povezan sa svakim, osim sa samim sobom. [ Alexsis @ 24.11.2010. 21:55 ] @
Uh havala nisam ovako nesto ocekivao, hvala puno!. Kompajlirao sam kod preko online kompajlera http://www.onlinecompiler.net/ i probao sam da unesem graf koj ste vi napisali i graf sa tri medjusobno povezana cvora preko matrice susedstva ali rezultati nisu tacni. Rezultati se nalaze u attachmentu.
Planiram da uradim i graficki interfejs u SIlverlight-u za ovaj algoritam, naravno ako budem koristio vas kod pisace i vase ime... :) Evo neikih implementacija koje razmatram, mada sve mi deluju bezveze... http://programmersforum.ru/showthread.php?t=8626 http://www.tuxv.net/2007/05/eulerian-path.html http://en.pudn.com/downloads14...ows/other/detail629506_en.html http://bytes.com/topic/c/answers/618742-euler-circuit [ Nedeljko @ 25.11.2010. 09:56 ] @
Nije ti unos dobar. Prvo, nule i jedinice se moraju odvajati razmakom. Drugo, u prvom redu imaš povezanost čvora 0 sa čvorovima od 0 do n-1, u drugom povezanost čvora 1 sa čvorovima od 1 do n-1. Unos dakle ima trugaoni, a ne kvadratni oblik. Kompletan graf reda 3 ima opis
3 0 1 1 0 1 0 [ Nedeljko @ 25.11.2010. 10:34 ] @
Evo ispravljene verzije programa, s tim da važe iste napomene o unosu.
[ Alexsis @ 25.11.2010. 21:44 ] @
Super! Sve radi...
Nemam sad puno vremena da proucim kod ali kad budem krenuo da radim aplikaciju, javicu se... Puno pozdrava... [ miki069 @ 25.11.2010. 23:38 ] @
@Nedeljko, Alexsis: Da li program, napisan po istom algoritmu, značajno brže radi ako je pisan u C++
u odnosu na Delphi? U čemu pisan radi najbrže? Radi se o generisanju velikog broja prostih brojeva. Ili generator velikog broja komninacija, varijacija, permutacija. Dakle ogroman broj IF i WHILE DO naredbi. Bitna mi je brzina izvršenja. U određenim situacijama Delphi mi tek sutra da rešenje. Delphi i VB znam i proverio sam da je program u Delphiju najmanje 5 puta brži, nego program napisan u VB-u, bez ikakve modifikacije algoritma, na istom računaru. C++ ne znam, ali učio bih ga ako je odgovor na prvo pitanje "DA i to najmanje toliko puta". [ Nedeljko @ 26.11.2010. 09:17 ] @
C, C++ i Delphi su jezici čiji se iyvorni kod kompajlira u mašinski, a ne neki bajtkod koji se interpretira kao kod VB. Zato programi pisani po istim algoritmima rade brže u njima. Oni su po pitanju brzine međusobno ravnopravni.
[ djoka_l @ 26.11.2010. 09:58 ] @
Samo da dopunim Nedeljka:
C++ i Delphi su, praktično, ravnopravni što se tiče brzine izvođenja, samo što je C++ ravnopravniji ![]() Prosečan programer ne može da izvuče neku veliku prednost od pisanja u C++, ali je jezik bliži asembleru, pa majstori mogu da ga bolje doteraju da radi brže. Recimo, C++ kompajler može da iskompajlira 64-bitni kod, dok Delphi daje 32-bitni. Pametnim korišćenjem registry deklaracije može da se uštedi u tesnim petljama, ali je moguće da Delphi ipak da bolje optimizovan kod nego C++. Ono što ti savetujem je da prvo dobro pogledaš svoj Delphi kod i vidiš da li nešto možeš bolje da uradiš nego da počeneš od nule da radiš u C++. Naravno, bilo bi dobro da ipak naučiš kasnije i C++ jer Delphi gubi svoje pozicije i nije neka investicija za budućnost... [ Nedeljko @ 26.11.2010. 10:43 ] @
I ona verzija je bila bagovita. Evo, šaljem ispravku. Treća sreća.
[ Alexsis @ 26.11.2010. 15:25 ] @
He he hvala Nedeljko...
@miki069 Postoje metode za odredjivanje brzine izvrsavanja koda tj. algoritma preko kojih mogu da se uporede razliciti algoritmi tako da ako ti je to bitno (da uporedjujes algoritme) onda bi vise trebao time da se pozabavas ali ako samo gledas na brzinu izvrsavanja programa pisanog u razlicitim programskim jezicima onda stoji ovo sto ti djoka kaze. Znaci ako je jezik blizi masinskom i ako je kod dobro optimizovan onda se i program brze izvrsava. [ Nedeljko @ 26.11.2010. 15:34 ] @
Samo što je baš i ne vidim da je C++ bliži mašinskom kodu od Delphi-ja.
[ Alexsis @ 26.11.2010. 15:45 ] @
Pa dobro ne bukvalno da je blizi, nego da ima neke odlike masinskih jezika kao recimo pokazivaci, rad sa memorijom... sto iskusni programeri mogu da iskoriste i dosta ubrzaju program.
[ Cabo @ 26.11.2010. 16:40 ] @
Citat: Alexsis: Pa dobro ne bukvalno da je blizi, nego da ima neke odlike masinskih jezika kao recimo pokazivaci, rad sa memorijom... sto iskusni programeri mogu da iskoriste i dosta ubrzaju program. LOL ![]() Ni Delfi, ni C++ nemaju veze sa mašincem. Asembler je blizu, ali ne preterano. Delfi je nadgradnja Paskala, i kao takav takođe ima pokazivače. To što ih korisnik/programer (LOL @ korisnik... ![]() [ Nedeljko @ 26.11.2010. 19:39 ] @
Ala si pametan... cccc
[ Alexsis @ 22.12.2010. 21:37 ] @
@Nedeljko
Ponovo pozdrav! :) Krenuo sam da radim aplikaciju, medjutim posto aplikaciju radim u Silverlight-u ovaj kod je neupotrebljiv. Imas li mozda c# verziju ovog programa ili jos bolje neku funkciju kojoj bi se prosledio graf recimo u obliku vektora a ona da vrati Ojlerov put (naravno ja bih vec nekako nasao nacina da taj vektor izgenerism preko korisnickog iterfejsa). Ja sam pokusao da analiziram ovaj kod i da eventualno prepravim funkciju eulerPath(list<int> &path) da odgovara gore pomenutoj ali ocigledno nisam dovoljno strucan... [ Nedeljko @ 23.12.2010. 09:05 ] @
Nemam C# verziju. Možeš da me pitaš sve što ti treba u vezi sa ovim kodom da bi ga preveo na drugi jezik.
[ vasko1 @ 23.12.2010. 19:08 ] @
ovakav go kod bez komentara i dokumentacije ne znaci mnogo bas...
ja imam seminarski o orijentisanom eulerovom grafu,pa me zanima koliko je ovo upotrebljivo za orijentisanu varijantu ili ako moze neki link do nekog materijala/programa? takodje ako imas neki materijal/kod za hamiltonove grafove bilo bi super [ Nedeljko @ 24.12.2010. 13:38 ] @
Citat: Alexsis: Ja sam pokusao da analiziram ovaj kod i da eventualno prepravim funkciju eulerPath(list<int> &path) da odgovara gore pomenutoj ali ocigledno nisam dovoljno strucan... Hmm... ta funkcija se poziva na ostale. Pokušaj da prevedeš, ne funkciju eulerPath, već celu klasu na C#, pa onda koristi metodu eulerPath. [ Alexsis @ 24.12.2010. 18:40 ] @
Pokusao sam da koristim neke alate za automacko prevodjenje sa c++ na c# ali ovaj kod je dosta kompleksan i dugacak tako da cu morati da odustanem od toga.
U medjuvremenu sam naso neki program koji nije mnogo dugacak pa cu probati njega da prebacim. Evo okacio sam ga u attachmentu ako hocete da pogledate. @vasko1 Sto se tice za Hamiltonove nemam nista ali znam gde mozes da nadjes skoro pa gotov rad... Na scribd.com imas gotove seminarske, maturske, diplomske jer to ti dodje kao neka socijalna mreza za razmenu dokumenata i tu skoro uvek mozes da nadjes sta ti treba... A na http://en.pudn.com/ mozes da nadjes source code, vidjao sam dosta da ima za hamiltonove...(jest da su dosta na kineski jer je kineski sajt al google translate stvarno dobro prevodi sa kineskog na engleski ![]() [ vasko1 @ 25.12.2010. 13:32 ] @
kako ovde http://en.pudn.com/ ne mogu nista da skinem,registrovao sam se,ali trazi da prvo uploadujem svoje source kodove....
nista ne mogu da skinem,sta da radim? [ Alexsis @ 25.12.2010. 13:51 ] @
Pa uplodoju... Imas valjda nesto sto si radio? :)
Ako ne daj mi link pa cu ja da ti skinem.... [ vasko1 @ 10.02.2011. 13:26 ] @
ima li neko neki materijal ili link za debljinu grafa i presek grafova?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|