[ don Relja @ 24.11.2010. 15:01 ] @
Pozdrav! Nadam se da je pravi forum i da već nema ovakva tema. Tražio sam, ali nisam mogao naći identičan problem. Ako već postoji, ispričavam se. Problem je sljedeći: TV prijamnik Quadro CTV-55X10 mi je postupno izgubio crvenu boju. To se dogodilo u roku od nekih mjesec dana. Na početku problem nije bio izražen dok je sada crvena skoro skroz nestala (jako je tamna, gotovo pa crna), a i ostale boje su poremećene (baš kao da hvali crvena), npr. žuta više nije jarko žuta već je više flouroscentna zelenkasta, roza je tamno ljubičasta... Prilikom gašenja uređaja na sredini se pojavi šarena točka (veličina zavisi o tome koliko je TV radio; ako manje radi onda je točka manja i brže nestane) koja se brzo "razlije" i nestane (u roku od 1-2 sekunde). Također, zadnjih dana, nakon nekog vremena slika počne titrati i ekran se sav zacrveni te iznutra počne zujati. Nisam htio ništa riskirati pa sam brzo ugasio uređaj. Kada sam ga nakon nekog vremena ponovno upalio slika je bila "dobra" (tj. idalje bez crvene, kao što je opisano na početku), ali onda je jučer opet počela titrati i zujati. Kolega mi kaže da je ekran namagnetiziran (zadnja 2 mjeseca kraj njega su bili mali (4W) PC zvučnici) i da se ne isplati popravljati jer se mora cijeli ekran mijenjati. Pa sam htio čuti mišljenje još par ljudi o mom problemu s TV prijamnikom prije nego ga prodam u dijelove. Naravno, bilo bi poželjno čuti i prijedlog rješenja (ako to nije ovo što mi je kolega rekao) kao i procjenu troškova (ne mora biti precizna, reda veličine 50, 100). Hvala, Igor! ![]() |