[ popacp @ 30.01.2004. 16:39 ] @
Imam linux Mandrake 9.2. Kada pokrenem grip, otvori mi se program, ali u kartici gde treba da se nalaze imena pesama (track 01, track 02, ...) nema ni jedne pesme. Kako da podesim grip da prepoznaje audio cd? |
[ popacp @ 30.01.2004. 16:39 ] @
[ Dejan Lozanovic @ 30.01.2004. 21:09 ] @
Pa kada pokrenes grip idi na tab config pa u doljnjem tabu podesi server na odgovarajci koji koristis sa nekim drugim programima koji ti rade i to je to.
[ VRider @ 30.01.2004. 22:55 ] @
Nisi rekao da li uopste hoce da pusti audio disk.
Moze biti mnogo toga. Nemas audio kablic, programe koje grip koristi (grip je samo ljuska oko gomile programa koje mozes i sam da starujes iz shella). [ popacp @ 31.01.2004. 09:46 ] @
Pa uopste ne radi, linux mi i ne prepozna audio cd!
Radim u KDE okruzenju, ako to ima veze, jer je program pisan za gnome. A oko podesavanja u config tabu, sta dalje? Otprilike sta bi trebalo da stoji? [ VRider @ 31.01.2004. 21:53 ] @
Proveri da li imas audio kablic od cd drajva do zvucne. Ako nemas, nabavi, pa idemo dalje. I zanima me sta kako se manifestuje to "neprepoznavanje audio cd-a".
Programi rade uvek i svuda, sve dok postoje potrebne biblioteke. Kad ne postoje, program se ni ne startuje. [ XTeam @ 09.03.2004. 12:54 ] @
Ako hoćeš da slušaš audio cd (kroz audio kabel) upotrebi KsCD...
Možeš i da koristiš XMMS (kroz data kabel)... Ili XINE (koji čita sve živo i audio i video...).. A možeš i da ripuješ sa k3b... Zavisi šta hoćeš... A GRIP jeste samo GUI za gomilu utilities...što već neko reče... P.S. naravno vidi da li ti je podešen link ka pravom CDrom uređaju, ima u configure u svakom od pomenutih) [ popacp @ 13.05.2004. 20:54 ] @
Zasto grip ne vidi cd, pa nisi namestio putanju do cdroma u kom ti je disk
Ako hoces da slusas muziku: xmms ==> preferences ==> I/O plugins / audio cd plugin ==> configure unesi put do cd-a i tamo gde je audio cd exstraction stavi na digital cd extraction, posle toga ti i nece trebati kabli (cd - zvucna kartica) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|