[ Aleksandar Đokić @ 26.11.2010. 00:43 ] @
| pozdrav ljudi, treba mi pomoc oko povezivanja satelitske antene,
dakle, imam twin lnb, konvertor sa 2 izlaza, jedan izlaz je prikljucen na risiver drugi na skystar2, kada su oba kabla povezana treperi i krivi mi se slika na monitoru i televizoru, ako odspojim risiver od lnb slika na skystar2 je super, ako iskljucim ss2 slika na risiveru super, trazio sam po forumu i vidim da su ljudi vec imali problem sa tim ali nisu znali kako da ga rese npr. ovde http://www.elitesecurity.org/t277907,
moje misljenje je da je problem u razlicitim potencijalima masa, posto je komp uzemljen a risiver nije, da li sam u pravu i koje je resenje?
mozda da spojim mase ta dva kabla?
edit: zaboravio sam da kazem da sam probao galvanic separator da stavim pre ss2 ali on ne propusta jednosmeran napon, koji je neophodan za napajanje konvertora? |
[ robert63 @ 26.11.2010. 05:46 ] @
Proveri Ti jos jednom da li je Comp
SIGURNO uzemljen !
Ako ide preko razno-raznih produznih kablova--mozda i nije dobar spoj.
Ako je COMP sigurno DOBRO uzemljen onda posebnim vodom
uzemlji kuciste (zadnju plocu) receiver-a.
Pa da vidimo dal ce prestati to "talasanje" u slici.
[ Aleksandar Đokić @ 26.11.2010. 05:54 ] @
to mogu jedino ako spojim mase ta dva kabla, jer su komp i risiver na dva razlicita sprata, i preko razlicitih strujomera, ako je to bitno, moze li nesto lose da se desi ako spojim mase kablova? da izmerim napon prvo izmedju njih?
[ robert63 @ 26.11.2010. 05:55 ] @
Ma ne moze nista lose da se desi.
Lose ce biti samo ako se smetnje
samo malo smanje i NE nestanu skroz ali da nesto "zvekne"--Ne moze!
Nema veze sto je receiver preko drugog strujomera,
mislio sam da mu uzemljis kuciste u onaj steker u koji je uboden tamo gde se nalazi.
( posto se REC napaja samo preko dvozilnog kabla)
[ Aleksandar Đokić @ 26.11.2010. 06:28 ] @
aha, pa to mogu, probacu pa javljam
[ ybeelsec @ 26.11.2010. 08:25 ] @
Oplet(masa) oba koaxialna kabla je spojen zajedno na lnb-u.
Problem je interesantan a mozda bi mogao provjeriti i to da li su oba uredjaja na istoj fazi mreznog napona.
Uzmes produzni kabl,pa ga ukljucis u istu uticnicu gdje i 1 od uredjaja a onda drugi uredjaj napojis preko produznog kabla i probas cisto da ne lutas.
[ Aleksandar Đokić @ 26.11.2010. 17:11 ] @
prvo sam premerio napone, izmedju masa postoji 8.2V naizmenicnog napona, jednosmernog nema, onda sam preneo komp na sprat gde mi je na terasi sat. antena i risiver i radi bez problema, nema krivljenja ni treperenja, uzemljenja izmedju prvog sprata, gde bih koristio komp, i drugog, gde mi je risiver, su razlicita, tj posebna, jedno je u dvoristu drugo u podrumu, i mislim da odatle ta potencijalna razlika,
resenje je da raskacim jedno uzemljenje i vezem na drugo, raskacicu ovo u podrumu i vezati za cev koja je pobijena u dvoristu, gde mi je vezano uzemljenje za drugi sprat, tako mi je lakse, bitno je da uzemljenje ne izgubi svoju funkciju, a za toliko imam iskustva
[ robert63 @ 26.11.2010. 18:09 ] @
MOGU i SMEM da kazem da je NAJ-NAJ *ebitacniji odgovor dao ybeelsec ( Bozo Jokic) !!!!
U tom' je FORA !!!
--Samo sam cekao, da vidim
kad cemo da stignemo do te muke !
( Posto sam se potajano nadao da bas i nije u tome problem,al' izgleda da jeste)
Bozo, B R A V O !----SVAKA CAST !!!
Kakvih sve dobrih i Veoma PAMETNIH ljudi ovde ima !!!
Bozo--Pozdravljam Te !
[Ovu poruku je menjao robert63 dana 26.11.2010. u 21:28 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.