[ notebookFun @ 26.11.2010. 15:37 ] @
Radim u Photoshop CS 5 reklamne postere za jedan kafic. Kvalitet postera je velik 3508 x 4961px, A3 format 300 pixels/inch i tako zavrsene projekte Exportujem u JPG ili PNG forma bez kompresije. Kada sa IRFAN VIEW pogledam taj JPG fajl izgleda super i kad ga zumiram nekoliko puta, ali problem je sledeci, u mjestu gdje ja zivim postoji samo jedna stamparija i najveci im je format A3 koji mogu stampat. Posto tu stampariju drzi jedan manje obrazovam covjek koji moj JPG fajl uvozi u COREL a kasnije iz njega stampa. Prvo kad uveze ovu sliku ona bude velika i ako on izabere A3 format, linije postaju po malo krivudave i kvalitet se gubi. Takodje kad odstampa to iz corela na papiru se pojave margine sa svih strana velicine 1cm bjele boje i slika je dosta tamnija nego kod mene na racunaru. Kako da mu sve ovo serviram u COREL-u da ne bude ovih problema i da on nema potrebe da smanjuje moju sliku jer je ona A3 formata, da on samo klikne na PRINT. [Ovu poruku je menjao notebookFun dana 26.11.2010. u 19:10 GMT+1] |