[ cvbnm @ 28.11.2010. 07:31 ] @
| Pozdrav
Dali tko zna redosljed polaganja onih 3 folija na LCD panelu za monitor LG W1938S? Naime mijenjao sam si lampe na navedenom monitoru i pomijesale su mi se te tri prozirne folije i sad slika ima premalo svetla a i nekako je čudna (kao da je zrnata).Molio bih savjet za ispravan redoslijed polaganja istih (jer za svaku varijantu sastavljati i rastavljati panel nije previse uputno zbog mogucnosti ostecenja samog panela i onih flat kablova koji su direktno na panelu.Hvala |
[ banetv @ 29.11.2010. 16:26 ] @
Popravljo sam nekoliko mojih monitora i ne jednom čak nisam ni vratio te folije pa lepo radi. Star je ali radi. One samo služe da lepo rasipaju svetlo a da se ne naziru sijalice, ne bi trebalo baš toliko da smeta. Ako imaš samo tri to je lako probati - nm,aš puno mogućnosti ali kažem ti da nije tako kritično. Te folije ne mogu da zatamne sliku nikako. Možda su ti slabe ili neodgovarajuće lampe. Slikaj da vidimo.
[ cvbnm @ 30.11.2010. 08:57 ] @
Kada pogledas prema svjetlu kroz njih vidis da su dvije kao paus papir a jedna kao da u jednom smjeru propusta svetlo a u drugom puno slabije.I ja sam sada prvo (od stane lampi) stavio "slabiji paus"-onda onu koja "kao vodi svjetlost u jednom smjeru"-u smjeru propusta svjetla i na kraju "jaci paus papir".Slika se je bitno poboljsala a bez tocnog rasporeda folija ne mislim vise rastavljati panel da ga ne ostetim.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.