[ Ekonomist30 @ 28.11.2010. 18:29 ] @
Pozdrav. Trebam malu pomoc,savjet,ideju. U bazi na serveru imam podatke o filmovima. E sada,trebam savjet,skriptu,kako da automatski dobijam email obavijest kad dodje do promijene u bazi. Hvala |
[ Ekonomist30 @ 28.11.2010. 18:29 ] @
[ kazil @ 28.11.2010. 18:35 ] @
Pa kada radis update podataka u bazi, nakon uspesnog snimanja stavi da ti posalje mail.
Ukoliko zelis da ti neko to uradi, stavi oglas na IT berzu poslova. [ peca89bg @ 01.12.2010. 11:55 ] @
Citat: Ekonomist30: Pozdrav. Trebam malu pomoc,savjet,ideju. U bazi na serveru imam podatke o filmovima. E sada,trebam savjet,skriptu,kako da automatski dobijam email obavijest kad dodje do promijene u bazi. Hvala jel imas uopste skriptu koja ubacuje nove podatke o filmovima? ako imas onda recimo negede gore iznad stavis ovu f-ju ili je stavis u poseban fajl pa je sam inkludujes: Code: function posalji_adminu($kome) { $headers = "From: blabva\n"; $headers .='Content-type: text/html; charset=utf-8'; $subject = "Email od: admin"; $email = "ovde ipsis sta treba da ti salje na email"; mail($kome, $subject, $email, $headers); } onda pozoves f-ju posle realizovanja kverija: posalji_admin("[email protected]"); ako hoces da ti se nalaze i podaci o filmovima u email onda stavis ovako: Code: function posalji_adminu($kome, $title) { $headers = "From: blabva\n"; $headers .='Content-type: text/html; charset=utf-8'; $subject = "Email od: admin"; $email = "ovde ipsis sta treba da ti salje na email naziv filma je:". $title ."; mail($kome, $subject, $email, $headers); } ako hoces jos toga da dobijes na email samo dodaj u argumente u f-ji i u promenjivoj $email u okviru f-je dodaj te promenjlive.. u ovu promenljivu $email mozes da pises i kao pun html kod i tako lepo ce da stine na ove poznate emailove... ako si me razumeo bice ti lako :) [Ovu poruku je menjao peca89bg dana 01.12.2010. u 13:17 GMT+1] [ Ekonomist30 @ 01.12.2010. 13:18 ] @
E,super,hvala ti,to je to. Radi. Jos jednom hvala.
[ peca89bg @ 01.12.2010. 13:21 ] @
nema problema :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|