[ glamoc @ 28.11.2010. 21:19 ] @
Kada pokusam debagovati PHP web aplikaciju iz eclipsa povezivanje dodje do 57% i stane.
Dok sam koristio windows imao sam isti problem, i resio sam ga tako sto sam u php.ini podesio parametre

zend_extension = "C:\xampp\php\ext\php_xdebug.dll"
xdebug.remote_enable = 1

U XAMPP serveru za win sam u php.in imao sve ove stavke samo pod komentarom, u LAMPP-u koji sad koristim ne postoji nista slicno
pa ukoliko je neko ovo vec podesavao molio bih za pomoc.
Koristim linux ubuntu
[ kazil @ 28.11.2010. 21:32 ] @
Ako ih nema u php.ini-ju, znaci da ih uvlaci iz ko-zna-odakle (ovo jos nisam provalio). Elem, u /etc/php5/apache2/php.ini dodaj:

Code:

; putanju podesi kako je kod tebe, mada bi trebalo da je isto
zend_extension="/usr/lib/php5/20090626+lfs/xdebug.so"

i na sam kraj file-a:

Code:

[xdebug]
xdebug.remote_enable = 1

i naravno restart apache-a posle. Ovo je svo sto sam ja trebao da uradim da mi proradi xdebug sa netbeansom.
[ glamoc @ 28.11.2010. 22:01 ] @
Ja koristim LAMPP server, i nista nemam na racunaru nista na ovoj putanji /usr/lib/php5/20090626+lfs/xdebug.so.
Pretrazio sam ceo disk i nisam nasao xdebug.so.
Sto se tice insalacije LAMPP-a samo sam ga otpakovao u /opt i to je to.
Ima li ljeka za ovo?
[ kazil @ 28.11.2010. 22:25 ] @
Cek, jesi instalirao xdebug?
[ glamoc @ 28.11.2010. 22:31 ] @
Nisam...nisam ni kad sam koristio PHP u win to je sve tamo spakovano bilo
[ kazil @ 28.11.2010. 22:39 ] @
Pa onda zato nece. Nisam nikad koristio taj lampp, xampp, kako li, al ae probaj ovako:

Code:

user@pc:~$ sudo apt-get install php5-dev
user@pc:~$ sudo pecl install xdebug

sad nadji gde je stavio xdebug.so ( find xdebug.so / | grep xdebug.so) i uradi ono iz prethodne poruke sto sam napisao, stim sto ti je php.ini najverovatnije negde pod /opt/lampp a ne pod /etc/php5 direktorijumom.
[ glamoc @ 29.11.2010. 09:48 ] @
Uradio sam ovo sto si mi rekao i ponovo nece.Da li su bitni ovi tagovi tipa [xdebug] tj dge da stavim ovo zend_extension.
[ kazil @ 29.11.2010. 10:00 ] @
Ne znam sta dalje da ti kazem. Pogledaj ovaj tutorial: http://www.flingbits.com/tutor...ng-debugging-and-profiling-php
[ glamoc @ 29.11.2010. 13:27 ] @
E hvala na linku podesio sam sve.
Ako mogu jos jednu stvar da te upitam.Ja koristim LAMPP, on u sebi ima apache,mysql i jos dosta stvari.
Skinuo sam sa neta apache, preveo i instalirao ga kod mene na masini, ali u okviru tog apacha koji sam preveo ne mogu da nadjem php.ini konfiguracioni fajl.
Pretrazio sam disk i nema nista.Zanima ne da li je apache posle instaliranja odmah spreman za upotrebu ili treba rucno dodavati i konfigurisati neke fajlove
[ kazil @ 29.11.2010. 13:32 ] @
Molim te da otvoris temu vezano za to pitanje na Linux/Unix serveri i servisi forumu, posto to vec izlazi iz domena PHP-a ;)

thx!
[ Nemanja Avramović @ 03.12.2010. 15:31 ] @
Apache i PHP su dva različita programa. Apache, kad se instalira, jeste spreman za upotrebu, ali verovatno nema instaliran i podešen PHP.

php.ini ćeš naći tamo gde instaliraš PHP