Zahvaljujem puno na odgovoru... Zaista mi znaci, jer suludo je kretati sa nekom aplikaciojom ukoliko ovo ne valja...
Sto se veze tice..U pravu ste... Ta veza (izmedju vozila i izvrsenih intervencija) je mozda i suvisna...
Naravno, da postoje pravila.. Mada, i ona su koliko toliko formalna, jer ne treba ovaj informacioni sistem da bude potpun i 100% prezican. Vec jednostavno da opise neku dovoljno opstu/detaljnu sliku nekog realnog informacionog sistema..sto je cilj samog seminarskog rada.
A pravila poslovanja bi bila sledeca (sama sam ih formirala analizirajuci primer servisa iz realnog zivota)

:
*za svako vozilo se prati registarski broj, tip, marka, ali i podaci o samom vlasniku vozila
*jedno vozilo moze imati samo jednog vlasnika (onog na koga se vozilo i vodi)
*za svako vozilo, dovezeno u servis, pise se nalog za popravku (sa datumom, i opisom kvara)
*svakom nalogu odgovara spisak svih onih intervencija koje se izvrsavaju na datom vozilu
*za svaku intervenciju se vodi evidencija o listi rezervnih delova neophodnih za izvrsenje te intervencije.
e sad, malo me buni, da nije mozda bolje staviti da {lista izvrsenih intervencija} bude agregacija . Ali opet, sa druge strane, to mi automatski oduzima mogucnost da taj entitet ima svoj identifikacioni kljuc...
ili mozda da malo preuredim MOV, i da organizujem entitete tako da svako vozilo ima svoj nalog, tipa kao neke "clanske karte", odnosno, da na osnovu registracije mozemo otvoriti uvek isti nalog (tog vozila) i dobiti npr. spisak svih intervencija koje su ikada u tom servisu izvrsene na trazenom vozilu... Mozda ce ovako biti bolje?
Zaista nemam neku bolju ideju....