[ developer10 @ 02.12.2010. 01:35 ] @
Pozdrav svim programerima, Ova tema bi mogla da posluži svima koji žele da počnu učiti Zend FW i raditi s njim. Evo konkretno što se mene tiče, ja prelazim iz CodeIgniter-a u Zend pa mi Zend djeluje nekako zastrašujuće komplikovan, čak možda i "not worth the trouble". Ipak, fasciniran sam velikim brojem komponenata, među kojima uočavam i nekoliko kojih u CodeIgniter-u nema "ni na mapi", čak ni u famoznoj 2.0 verziji (posljednja zvanična je v1.7.2) koja još nije zvanično ni izašla. Planiram i kombinovanje Doctrine-a sa Zend-om jer on nema svoju implementaciju Model-a (kako sam razumio čitajući dokumentaciju). Kako god, nisam počeo ni s instalacijom, samo downloadao full package. Imam instaliran Xampp na Win7 pa ako neko ima iskustva bas s tim, da odmah napiše koju korisnu riječ o instalaciji. Mislim da bih se i sam snašao ali vidio sam da ima dosta stvari da se odradi prije nego se dobije "Welcome" stranica. Uglavnom, svi postovi su dobrodošli a ja ću svakako ubrzo pokušati instalaciju odraditi sam pa odmah postam prvi problem koji iskrsne. Molio bih mod-a da kasnije zakači ovu temu, ako nije problem (i naravno ako bude zadovoljavala kriterije za to). |