[ petarta @ 02.12.2010. 14:18 ] @
Kako sam se prvi put sreo sa Androidom (SE Xperia X10) nije mi jasno kako se u pozadini aktiviraju aplikacije koje ja ne pokrecem. Naime, skinuo sam i instalirao Advanced Task Killer koji iskljucuje programe i oslobadja memoriju. primetio sam da nako iskljucenja svih programa posle nekog vremena ponovo su aktivni programi koje u medjuvremenu uopste nisam ukljucivao??? Razmena poruka, imenik, Govorno biranje broja... To se moze videti kada ukljucite telefon i podigne se operativni sistem. Videcete da je aktivno veliki broj programa.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 02.12.2010. 15:21 ] @
To je normalno, to su sistemski procesi i očekivano je da budu pokrenuti.

Kad pritisneš Phone dugme, i pritisneš imenik, da imenik već nije pokrenut, čekao bi da se pokrene. Kada te neko zove, da imenik nije pokrenut imao bi zadršku između ispisivanja broja i ispisivanja imena ukoliko imaš tu osobu u imeniku.

Fora je samo što u Androidu vidiš sve te procese, dok na drugim sistemima ih ne bi video, jer su sistemski.
[ Predrag Supurovic @ 03.12.2010. 07:18 ] @
Ma problem su servis koji su nepotrebni, ako recimo telefonski menik SVajcarske koji se vuče kod mene na X10 i još tako neke.

Najviše me nervia Google Search, koji očigledno ima privilegiju zato što je Guglov a pri tim en vidim nikakav razlog da čuči u pozadini i troši resurse. Ima tu i nekih programa koje sam dodatno stvio a ya koej takodje nema razloga da čuče u pozadini, kanda je jeini način da ih isključim da ih deinstaliram.
[ ninjaz @ 03.12.2010. 08:36 ] @
Nema potrebe da ubijas te procese. Ne trose resurse, osim ram memorije, a android sasvim lepo upravlja memorijom. Preporuka je ne koristiti task killere i pustiti android memory management da razmislja o procesima. Ako bas hoces da sprecis ponovno startovanje instaliraj program Autostart u kojem mozes da vidis u kojim trenutcima se pokrece koja aplikacija (pri bootu, po paljenju wifi konekcije, po paljenju ekrana itd.) i da pokretanje sprecis.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.12.2010. 09:58 ] @
Google search je verovatno "spotlight" search koji traži i po telefonu i po netu zadati termin pretrage.