[ sezam @ 03.12.2010. 18:31 ] @
Pozdrav svima!

Drugar je, od jedne eminentne firme iz Beograda, kupio računar sa preinstaliranim legalnim Windows 7 operativnim sistemom, plus "Office Word i Excell". Uz konfiguraciju nije dobio instalacione diskove za pomenuti softver. Desilo se da je greškom deinstaliran jedan deo Office paketa, zbog čega nije moguće pokrenuti ni Word ni Excell. U dotičnoj firmi su mi rekli da ja ne mogu dobiti instalacione diskove jer je u pitanju neka "najjeftinija verzija", nego treba da odnesem računar u Beograd gde će oni uraditi reinstalaciju po ceni od 1500 dinara.

Pitanje za stručnjake: Da li mogu sam rešiti ovaj problem ili ipak moram da palim za Beograd? Ako ih pitam za serijski broj Office paketa, da li su dužni da mi ga daju? Ubedjen sam da mi neće dati broj ako ne moraju. Da li iko zna koji je puni naziv tog Office paketa koji oni prodaju i da li ga mogu naći na internetu, pa posle sam ukucati legalni serijski broj?

Unapred zahvalan.
[ maliradoznalac @ 08.12.2010. 07:13 ] @
u bre, 1500 !!!
za te pare ljudi preinstaliraju kompletan sistem

pogledaj da li imas neku skrivenu particiju na disku jer kod netbook-ova se na taj nacin dobija instalacioni disk. A ako je pored legalnog Win-a legalan jos i Word i Excel, onda se obrati tehnickoj podrsci MS-a.