[ webagencija @ 07.12.2010. 16:16 ] @
Pozdrav,
planiram da otvorim web sajt na kome bi reklamirao nekretnine i apartmane zlatiborskog okruga, ali pre svega zelim da sve bude legalno i cisto i da vlasnicima apartmana i nekretnina koji zele da se oglasavaju izdam fiskalni racun na ime oglasavanja na mom sajtu.

Interesuje me da li neko ima iskustva sa ovakvim poslovanjem , da me posavetuje kako to da ucinim?

Prvo , drug ima radnju i fiskalnu kasu. Da li je dovoljno da u siframa delatnosti doda reklamiranje na mom sajtu i da izdajemo racune fizickim licima?
Drugo, da li na sajtu treba da se stave neki citati iz nekog zakona ?
Trece ... sve sto sam propustio ... molim vas javite mi ili me uputite na neku zvanicnu instituciju kojoj mogu da se obratim za ove informacije.

Hvala.
[ Aukcija @ 23.12.2010. 09:26 ] @
Na fiskalni racun odmah zaboravi, jer to bi bila jedna od stavki koje bi samo odbijale potencialne oglasivace. Mislim da Srbija jos uvek nema jasan zakon o internet poslovanju, mada beozobzira na to tebe nista ne sprecava da celu stvar radis legalno i po zakonu. Ne znam sad tacno kako je procedura oko te oblasti, mada uglavnom sve radis kao da imas agenciju nekretnina(fizicku zgradu). Ja sam licno radio sa mnogim stranim firmama i u radu sa njima niko ne izdaje fiskalni racun, to ne znaci da te firme rade nelegalno, vec zato sto je to stavka koja ne moze da se sprovede u radu putem interneta. Uglavnom raspitaj se kod nadleznih organa, mada budi mudar, jer mnogi od njih su neupuceni u ove stvari i postoji mogucnost da ti navedu stavke kao obavezne one koje nije moguce u praksi sprovesti.