[ ajivicua @ 08.12.2010. 17:45 ] @
Ima li neko ideju cime da zalijem prigusnicu na napajanju za passive PFC? Bruji kad se optereti. Da li mogu superlepkom? Mislim da je problem u kalemu a ne u jezgru.
[ zj.kiza @ 16.12.2010. 08:40 ] @
Super lepak nije resenje za duzi period.
Moja preporuka je plastika za varenje. To je pistolj za plasticnim "elektrodama".
Njih mozes kupiti u skoro svakoj radnji boje i lakova ili elektro opreme.
Kosta oko 300 din. U obliku olovke, obicno mlecne boje.

Pistolj za topljenje je oko 800din. Cene zavise od velicine, kvaliteta, snage....
[ ajivicua @ 16.12.2010. 11:04 ] @
Pa znam ali plastika ne moze da udje u kalem toliko duboko i ukoliko se greje povrsina pod plastikom hoce da otpada ili da se opusti..Super lepak bi mogao a stavljao sam loctite za hladnjake na nekim mikroprocesorima i to ne moze da otpadne ma koja temperatura bila.Samo me brine da se ne stvori,mozda,veca permeabilnost zbog lepka jer ne znam izolacionu moc lepka i da ne nagrize nesto jer superlepak u slucaju plastike razjeda obe povrsine i tako lepi. i neki od lakova ali ne znam koji da trazim posto se bavim drugim stvarima.Nasao sam slicno polovno napajanje istog proizvodjaca s namerom da samo zamenim ali i kod njega je isto. Napajanje je cooler master rs-430-pcap.Razmisljao sam da mu ugradim active PFC ali nema mesta za dodatnu plocicu.
[ Binary Mind @ 16.12.2010. 18:56 ] @
bilo kakav lak ukljucujuci i lak za nokte ili kao sto je vec receno plastika iz pistolja...