[ Koaala @ 09.12.2010. 22:14 ] @
| Molim Vas da mi date savete kako da instaliram ruter TL-WR543G, inace imam ADSL Huawei. Pokusavala sam po upustvu, ali nisam uspela. Kad dovrsim instalaciju, nece da mi pristupi nijednoj adresi koju ukucam.
Prvo sam spojila sve kablove, ukljucila komp, roter i modem, onda sam kucala adresu http://192.168.1.1/, pa lozinku i korisnicko ime, i onda sam isla na podesavanja, cekirala sam AP Client Rooter, pa Dinamic IP, ali na kraju nije uspelo.
Kako da resim problem? |
[ tox master @ 09.12.2010. 22:34 ] @
Pretpostavljam da hoces da preko tog rutera serujes adsl bezicno na laptop ili neki drugi racunar?
U tom slucaju treba ruter da postavis u ap mod a ne u klijent mod.
PS:iskljuci DHCP u podesavanjima rutera i promeni mu ip adresu u neku drugu ako je ista i na adsl ruteru (verovatno jeste)
[ anon250940 @ 10.12.2010. 13:32 ] @
Pazi, ti primas internet preko modema putem kabla, sto znaci da se nekacis na provajdera bezicnim putem.
Ajd prvo ovako.. Ugasi modem. Ustekaj ethernet kabal iz modema u WAN port na routeru a racunar i ruter povezi tako sto ces mrezni kabal ustekat iz racunara u LAN port na routeru. Uloguj se na Router i otidji tamo na Wireless opcije i tamo treba da podesis " AP Router Mod ".
U DHCP settings neka bude " Enabled " i nista ne mijenjaj tamo one nule sto imas u Default Gateway i DNS jer on to shvata kao opcionalno i automatski proslijedi one podatke koje treba nemoras to ni da unosis.. a IP range nek takodje ostane isti ni to ne diraj da ne komplikujemo bezveze oko toga.. u svakom slucaju uradi Enable DHCP.
Neka stoji za tip konekcije " Dynamic " , to nemoj mijenjati.
Onda u routeru nadji sa lijeve strane tab pod nazivom NETWORK i idi na LAN i tu promijeni adresu npr. da bude 192.168.2.1 , subnet nediraj neka stoji 255.255.255.0. Adresu moras promijeniti da se ne potrefi da koriste istu adresu i modem i router , posto vjerovatno neznas koja je od modema onda napravi ovako kao sto sam napisao. Sad se loguj na Router ali sad ti je pristupna adresa 192.168.2.1 a ne ona 192.168.1.1.
Kad sve zavrsis ako neradi, sacekaj 2h i radice.. DHCP ti je iznajmio na 2h po defaultu onu prvu adresu 192.168.1.100 (po defaultu tu adresu dodjeljuje) tek nakon 2h ce tvoj racunar traziti ponovo adresu od routera i dobice prave podatke koje smo unijeli..
ili uradi sljedece ako ti se ne da cekati:
Kucaj dole na START pa na RUN pa kucaj CMD i kad ti se otvori prozor ukucaj " IPCONFIG /FLUSHDNS "
Restartuj racunar i to je to :)
[Ovu poruku je menjao bojan.javorac dana 10.12.2010. u 14:56 GMT+1]
[ Amater011 @ 11.12.2010. 19:05 ] @
TP-Link TL-WR543G je odličan bežični ruter po odličnoj ceni. Ako je taj Huavei ADSL koji imaš ruter, a verovatno jeste, onda je najjednostavnije da wireless po stanu dodaš na sledeći način:
- Na ADSL-u proveri da je uključeno rutiranje i DHCP - dinamičko dodeljivanje IP adresa klijentima
- Spoj UTP kablom ADSL ruter na LAN port od TP-Link TL-WR543G. U toj varijanti će 543G raditi kao običan access point - bridge. Proveri da je DHCP na 543G isključen. To je to...
[ Koaala @ 12.12.2010. 17:48 ] @
Hvala na pomoci, uspela sam. Samo sam promenila u ap mod i promenila sam ip adresu. I sve je ok sad, izaberem da se komnektujem preko svog i to je to. Ali nisam sigurna da li je meni vec podesena sifra, i ako nije kako da je postavim.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.