[ shooone11 @ 11.12.2010. 11:20 ] @
pozdrav imam izgleda velik problem sa racunarom sinoc sam radio nesto na kompu do 1 sat uvece...i ugasio i sve lepo i normalno... jutros ustanem u 8 sati i da upalim komp ono nece...kako se samo od sebe pokvarilo stvarno ne znam... znaci stisnem dugme za paljenje kompa prodje par sekundi i komp pocne da pisti...pisti oko 7-10 puta sa razmakom od 1/2 sekunde koliko sam ja procenio...citao sam o tome sta znaci svaki beep ali mi tu nista nije jasno...ono sto je jos cudno kada prodje pistanje...ne trepti ona crvena lampica koja govori da hard disk radi(valjda je to za hard disk)...znaci monitor stoji mrtav ladan...fanovi rade komp radi...ne trepti lampica...sta da radim?...otvaro sam kuciste ocistio ga malo od prasine i proverio da li su svi kablovi dobro ustekani...pre oko 6 meseci mi se isto desilo nesto sa kompom...i hteo sam da ocistim processor pa sam ga skinuo...nisam znao da treba ona masa pa mi se onda opet nije palio monitor ali onda nije pistao...nerazumem se bas nesto u to....tek sam krenuo u tehnicku skolu za elektrotehnicara racunara...citao sam da moze biti do maticne,procesora,graficke....kondenzatora na ploci....ne verujem da je do napajanja jer sam ne davno kupio jako dobro napajanje od 600W platio sam ga 50 evra...ali opet i na njemu ima nesto cudno...onaj prekidac na napajanju....ja kad stisnem na 0 on se sam vrati na 1...pre toga u zadnjih 2-3 dana kada upalim komp prikazivao mi je neki dll error ...steta sto nisam zapamtio kako je tacno pisalo EDIT:sada sam proverio dali je mozda do rama...stavio sam obe kartice od rama u druga 2 slota....opet isto...i proverio sam kondenzatore i nisu nabrekli i iscurali...proverio sam i onaj kabl sto se povezuje sa grafickom i napajanjem...ne znam kako se tacno zove...mislim da je nesto na m... sta da radim oceli iko pomoci? [Ovu poruku je menjao shooone11 dana 11.12.2010. u 13:32 GMT+1] |