[ henry86 @ 11.12.2010. 22:13 ] @
Pozdrav svima, nov sam u C#, ali radio sam do sada u VB.NET-u. Imam 3 pitanja. 1. Kako mogu da napravim modul u C#.NET-u? Koristim Visual Studio 2008. U VB.NET je bilo jednostavno. Dakle u modulu sam pravio Public Sub-ove i globalne promenljive. 2. Kako da napravim boolean funkcijuu C#.NET-u? Hteo bih da napravim public function boolean provera, koju bih mogao da koristim i na drugim mestima. Na primer, kada vrsim unos u bazu, tu bi proveravao da li su prazni textbox-ovi i da li postoji vec takav unos u bazi. I onda ako su svi uslovi zadovoljeni u toj funkciji, na nekom dugmetu koje se zove unos cu moci da realizujem unos. Dakle, to sve znam, samo ne znam kako da je napravim i da koristim promenljivu, tj. vrednost te funkcije. 3. Kako mogu da uporedim dva datuma u C#? Dakle na tom istom unosu ima DateTimePicker i on mi cini jednu vrednost unosa u bazu. E sad, ja treba da napravim zastitu da ne moze da se unese u bazu datum koji je istekao. Dakle od danasnjeg, pa nadalje. Hvala svima unapred. :) |