[ BLACK_SWORD @ 16.12.2010. 17:01 ] @
Pozdrav. Napravio sam rekurzivnu funkciju, odnosno funkciju koja će da poziva samu sebe, koja prikazuje katekgorije i podkategorije i reda ih jednu ispod druge neogranicen broj podkategorija. vako Automobili _ mercedes _ _ dijelovi mercedesa _ _ _karburator od mercedesa _pežo Životinje _krava _ _ mlijeko_kravije Funkcija izgleda ovako Code: function blog_kategorije($id,$indent) { $upit=mysql_query("SELECT id_blog_kategorije, ime_kategorije FROM blog_kategorije WHERE kategorija_u_kategoriji='$id' ORDER BY datum_stvaranja_kategorije ASC"); if(mysql_num_rows($upit)) { while($redak=mysql_fetch_array($upit)) { $indent.=($id==0)?'':' _ '; echo $indent.''.$redak['ime_kategorije']; blog_kategorije($redak['id_blog_kategorije'],$indent); $indent=substr($indent,0,1); } } } e sad bi ja da uradim da funkciju spremim u "Funkcije.php" i da je prikazujem na kojim ocu stranicama da mi budu blog kategorije, e sad pošto cu kategorije priakzivati na više načina, negdje u <div> a negdje u <option> itd. Dali mi neko može reći kako da napravim prikazivanje funkcije ja sam probo vako al neradi Code: <?php require('sajt/Postavke.php'); //Poziva Postavke.php. function blog_kategorije($id,$indent,$t) { $upit=mysql_query("SELECT id_blog_kategorije, ime_kategorije FROM blog_kategorije WHERE kategorija_u_kategoriji='$id' ORDER BY datum_stvaranja_kategorije ASC"); if(mysql_num_rows($upit)) { while($redak=mysql_fetch_array($upit)) { $indent.=($id==0)?'':' _ '; echo $t; blog_kategorije($redak['id_blog_kategorije'],$indent,$t); $indent=substr($indent,0,1); } } } //Prikazuje $t='<option value="'.$redak['id_blog_kategorije'].'">'.$indent.''.$redak['ime_kategorije'].'</option>'; echo'<select name="">'.blog_kategorije(0,'',$t).'</select>'; ?> Dodo sam još jedan argument "$t" i napravio upit zaprikazivanje u variabli $t. Al neradi. Dali neko zna kako da ovo napravim. HVALA! |