[ bogdan.kecman @ 16.12.2010. 22:16 ] @
| mislim da je vec bilo al nisam uspeo da nadjem da "ozivim" ... elem, uglavnom trosim raznorazne punjive bakterije i uglavnom kada riknu (sto je sve cesce na zalost) skupim ih u kesu i odnesem kod lokalnog "autoelektricara" da on to pobaca kada baca svoje akumulatore (gde god da to radi) .. elem, za neke stvari u zadnjih godinu dana trosim ove obicne litiumske baterije (sto 1.5 sto 3V) i sve mi se nesto ne da da ih kontejniram pa reko da priupitam - ima li u ovoj zemlji neko mesto gde mogu iste da se "liferuju" pa ako ima da krenem da ih talozim ovde u nekoj kutiji pa da nosim kad se napuni, ili od toga nema nista i da iste posaljem putem kontejnera? |
[ milovanmaric @ 18.12.2010. 09:41 ] @
Hajde sad kolege iz Pančeva, pomognite, u okolini Pančeva bi trebao da postoji odpad elektronske opreme, oni tamo i razvrstavaju takav odpad i bave se reciklažom elektronskog otpada, i koliko me secanje sluzi , otpad se naziva po prezimenu vlasnika Božić.
Zna li ko?
[ shadow88 @ 18.12.2010. 09:57 ] @
Fabrika za reciklažu akumulatora
15. septembar 2009. | 10:03 | Izvor: B92
Šabac -- Rudarsko-topioničarsko preduzeće “Zajača” otvorilo je u Šapcu savremenu fabriku za reciklažu istrošenih akumulatora.
Preduzeće “Zajača”, koje posluje u okviru koncerna “Farmakom MB” u Šapcu, pustilo je u rad novu fabriku za separaciju olova i olovno-antimonskih legura. U ovoj fabrici, jedinstvenoj u Srbiji, projektovanoj u skladu sa standardima Evropske unije, moći će da reciklira preko 90 hiljada tona istrošenih akumulatora iz Srbije i regiona.
izvor :
http://www.brodarevo.net/novos...za-recikla%C5%BEu-akumulatora/
[ yu1ny @ 18.12.2010. 12:56 ] @
[ robert63 @ 18.12.2010. 17:45 ] @
Vrlo Rado,
Evo pomac iz Panceva:

[ milovanmaric @ 19.12.2010. 08:48 ] @
Citat:
robert63: Vrlo Rado,
Evo pomac iz Panceva:

E taj je, cak sam se i ja pre oko 2 godine bio prijatno iznenadio kad sam sa druge strane zice cuo cime se doticna firma bavi, pomislih bice da nisam cuo dobro, neko radi reciklazu elektronskih sprava u Srbiji. To je stvarno dobro po nas, bar ako nam zafali deo za neki sklop, tamo sigurno ima, bar ce robert63 to moci da proveri..
[ radarac66 @ 19.12.2010. 21:03 ] @
A da ne bude u firmu ulaz besplatan a izlaz se placa
[ bogdan.kecman @ 20.12.2010. 04:21 ] @
hvala svima - upravo sam unapredio jednu vecu plasticnu kutiju za "baterije" :) ...
[ sudyxor @ 21.07.2013. 23:13 ] @
da ne otvaram novu temu... da li postoji u BG-u mesto/otpad za bacanje baterija... ?
[ sudyxor @ 28.07.2013. 22:17 ] @
BIS Reciklažni centar je, u skladu sa svojom društveno odgovornom praksom, omogućio građanima da besplatno odlože svoju elektronsku i električnu opremu u specijalne kontejnere na sledećim lokacijama:
> OŠ "Milan Petrović" - Braće Ribnikar 32, Novi Sad
>
> TC "MERKUR" - Novi Sad, Rumenačka 150, Novi Sad
>
> Udruženje "Komšija" - Registrovani sakupljač - kontakt 064/310 13 15, Novi Sad
>
> U dvorištu zgrade Opštine Novi Beograd - Bul, Mihaila Pupina 167, N. Beograd
>
> TC "Ušće" - Bulevar Mihajla Pupina 4, N. Beograd
>
> TC "MERKUR" - Bežanijska Kosa, Partiznske avijacije br. 2, Beograd
>
> TC "MERKUR" - Karaburma, Mirijevski bulevar 18 b, Beograd
>
> "Božić i sinovi" d.o.o. - Maksima Gorkog 2, Pančevo
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.