[ zoranrajlic @ 18.12.2010. 21:02 ] @
Prilikom pokretanja bilo kojeg programa ACAD , Tower ( program za proracun gradjevinskih konstrukcija ) .... dobijem "plavi ekran" i racunar se restartuje . Pre toga sam deinstalirao NOd 32 a instalirao besplatni Avast ako to nesto znaci .
Molim one koji bi nesto mogli znati o ovome da daju svoj komentar .
Pozdrav
[ Miroslav Cvejić @ 18.12.2010. 21:08 ] @
Ako već misliš da je hardverski problem, kreni od toga da nabrojiš koji hardver imaš. Onda napiši koji OS i drajvere imaš pa da krenemo u rešavanje problema.
[ zoranrajlic @ 18.12.2010. 22:06 ] @
... pisem ovo od kuce tako da stvarno ne znam konfiguraciju , mislim sve mi se to nekako pomijesalo mobilni , notebook , kucni , na poslu , ne znam . reci cu ti da je relativno nova Lenovo ( IBM ) konfiguracija ako ti to ista ikome moze pomoci . OPerativni sistem je WIN xp . Instalirao sam gomilu programa iz oblasti gradjevinarstva koji traze svoje haspove . Naravno krekovani . Mozda je nesto ostalo od NOda pa je tu neki konflikt .... Neznam samo pisem ono sto vidim a kako mi je racunar na poslu imam namjeru da jednostavno prvo pokusam sa system restore ....
[ JOJO847 @ 19.12.2010. 09:41 ] @
Pravilnik, stavka 14 - "Stop krađi softvera". Ne pruzamo podrsku za nelegalan softver!

Vezano za probleme resetrianja, mnogi slicni problemi su prouzrokovani kojekakvim crackovima tako da nemora biti hardverski problem. Prijedlog je da se računalo testira ili da nekome na dijagnostiku (cpu, ram, disk, grafika). Takodjer ga treba otvoriti i pregledati unutra, bar vizualna inspekcija (ventilatori, prasina, pasta, elektroliti itd) Pregledaj event viewer i makni opciju " automatic restart on system failure" pa prepisi kod BSOD-a.

Nazalost bez detalja nemozemo nista, svaki "restart problem" je specifičan pa ti moraš biti naše ruke i oči.
[ Miroslav Cvejić @ 19.12.2010. 09:51 ] @
Citat:
zoranrajlic:  reci cu ti da je relativno nova Lenovo ( IBM ) konfiguracija ako ti to ista ikome moze pomoci . OPerativni sistem je WIN xp .


Eto još jednog potencijalnog krivca. U čemu je poenta na relativno nov računar stavljati 10 godina star operativni sistem?