[ Obby @ 21.12.2010. 13:38 ] @
Imam 5800 XM, uradjen nedavno update softvera na verziju 52.0.007 (software version date je 17/10/2010). Medjutim, kada sam radio prethodni update, radio sam ga preko bluetooth konekcije i tom prilikom se telefon palio i gasio kako je vec trebalo ali od tada imam jedan mali problem - kada povezem telefon sa kompjuterom (bilo preko bluetooth-a ili preko kabla) on procita sta ima novo od slika i video fajlova i krene da skida, skine jednu ili dve slike i tu zaglupi. Ni makac dalje. To je pocelo da me nervira jer svaki put vadim karticu i ubacujem je sa adapterom u citac na kompu pa trazim folder gde su te slike i prebacujem na komp.
Imam instaliranu Garmin navigaciju i jos par aplikacija (sve instalacione fajlove imam na kompu pa mi nije problem da ih instaliram ponovo) ali me zanima sta bi pomoglo oko ovog problema sa prebacivanjem slika - da li uraditi hard reset preko one sifre ili formatiranje kartice? Ako formatiram karticu, da li da je ostavim u telefonu i uradim preko File manager-a i opcije za to ili da je ubacim u komp?
Telefon je kupljen legalno u prodavnici, nije skidan sa mreze, imam sve papire, IMEI brojevi se poklapaju svuda, radi sa svim karticama koje sam ubacio u njega...

ajde mala pomoc
[ Ell Diablo @ 21.12.2010. 14:27 ] @
Prebacujes slike preko file managera ili preko OVIja ?
[ Obby @ 22.12.2010. 09:08 ] @
Ma, koristim Nokia PC Suite i to zadnju verziju (ne znam koji je broj). Cim konektujem telefon, on sam krene da skida slike (tako sam ga podesio) ali zaglupi kod druge-trece slike i to je to.
Nedavno sam instalirao Win7, stavio sam najnoviji PC Suite, sve radi kako treba, imam jos jedan telefon sa kojim nemam nikakvih problema pa me zato interesuje da li cu dobiti nesto ako uradim format kartice i resetovanje telefona na default. Mislim, briga me za sve instalacije, to cu odraditi ponovo ako.
[ dragancesu @ 26.12.2010. 12:20 ] @
Necu ti direktno pomoci ali i ja sam imao problem koji sam hteo tako da resim. Deinstalirao sam neki program i telefon je trazio reset. Posle toga nije hteo da se digne. Kad izvadim karticu hoce. Radio sam i soft i hard reset, na kraju i update. I format kartice.
Problem je bio sto je u memoriji bilo zapamceno da se dize taj program. Zato lepo file manager i listaj sadrzaj memorije i kartice.
[ stil @ 26.12.2010. 13:26 ] @
Posle apdejta softvera telefona najbolje je da se uradi hardverski reset, kako je ovde zovu "stonoga reset" . Format kartice odradiš pronalaženjem odgovarajuće stavke kada ti je kartica u telefonu. Na taj način on je formatira onako kako njemu odgovara.

Poz.