[ Miro Spiro @ 21.12.2010. 22:10 ] @
Pozdrav svima imam jedno pitanje pa da vidim je li izvodivo.

Naime moram da crtam EPI krivu odnosno epidemiološku krivu. To je grafikon koji se sastoji od kordinatnog sistema a kockice koje čine histogram su slučajevi. Horizontalno su datumi kada se oboljenje pojavilo a vertikalno su broj slučajeva. E sada ja sam

zamislio da napravim polje za određeni broj slučajeva i da unesem kao sliku kordinatni sistem sliku jedne kockice a onda da sam PHP skript dodaje onoliki broj kockica koliko ja unesem slučajeva s tim sto bi svaki put povlačio te dvije slike.

Sta mislite je li to dobro osmisljeno ili treba nesto drugo odnosno da li bi moglo da radi.

Unaprijed hvala
[ Nikola Poša @ 22.12.2010. 13:52 ] @
Ja mislim da PHP ne bi trebao da se bavi samim "crtanjem" tog grafika ili čega već, nego podacima koji će koristiti za ispis istog. Pogledaj recimo prvi primer na Docs stranici jqPlot plugin-a za jQuery. Kao što vidiš, ti njemu samo treba da proslediš podatke, u vidu običnog niza (to je npr. ovo [[[1, 2],[3,5.12],[5,13.1],[7,33.6],[9,85.9],[11,219.9]]]), a on će od toga da napravi krivu u koordinatnom sistemu. Naravno, pošto ti te tvoje podatke čuvaš u nekoj bazi, a na backend-u koristiš PHP, umeto da hardecode-uješ taj niz u JS-u, ti ćeš do njega dolaziti nekim AJAX-om.
[ Miro Spiro @ 22.12.2010. 14:04 ] @
He he i ja sam razmišljao da tako uradim s tim sto bi mora da napravim obični HTML obrazac u koji bi unio slučajeve pošto nema baze tj mogao bi da napravim da se direktno unosi u bazu a da onda odatle povlači a onda PHP kod napišem za tu namjenu kao sto je kazano.

HVALA

Probati ću u pa ču vidjeti kako ce izaci.