[ Alenko V6 @ 22.12.2010. 08:59 ] @
| U pitanju je strujni adapter za laptop, ustvari svaki adapter slične namjene to ima.
Ovaj ima dva komada jedan na dijelu kabla od utičnice na zidu do adaptera, drugi od adaptera do utičnice u laptop.
Što je u toj crnoj kutijici, neki osigurač? dioda ili što?
Problem je u tome što je kabel baš na tom mjestu oštećen a crna kutijica je zalijana plastikom, nemogu otvoriti.
Što ako jednostavno to odrežem hoće li raditi bez problema?
Sjećam se da sam na jednom adapteru to otvorio i unutra je bio sam čvor žice i ništa drugo.

Uploaded with ImageShack.us |
[ X Files @ 22.12.2010. 09:09 ] @
?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrite_bead
Ako se ne varam, za vreme klasicnih modema je cak savetovano da se telefonski ulaz (linija) formira tako sto se napravi mala 'grudva' zice neposredno pre modema...
[ tdjokic @ 22.12.2010. 09:13 ] @
Vecina novijih kablova dolazi sa tim. Cesto su ti noviji od toliko tvrde plastike kao da su drveni, pa mi smetaju. Vec duze vreme koristim stari, meksi kabl za vezu racunara i monitora BEZ TOG DELA, takav je doso fabricki, i ne primecujem neke probleme. Ako ti je frka moze i bez toga, ali ako primetis neke probleme moze da bude bas zato sto ga nema.
[ X Files @ 22.12.2010. 09:19 ] @
... a ne bih se zacudio i da je glavni cilj (pored proklamovanog) u jeftinijoj montazi, tj sasatavljanju raznorodnih ulaza i izlaza :)
[ Horvat I @ 22.12.2010. 12:16 ] @
Tu se nalazi feritni prsten. Služi za smanjenje smetnji
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.