[ Valerij Zajcev @ 22.12.2010. 21:36 ] @
Ideja je bila dobra ali sam se nesto zamrsio. Hteo sam da korisnik ima mogucnost da ima listu favourites-a (boja, muzika, kola ...), zatim favourite_items (bmw, mercedes, plava, crvena, zelena ...) zatim da se podaci o tome cuvaju u trecoj tabeli. Dodatno sa hteo da napravim i da korisnik ima mogucnost da sam unese favourite item. Recimo medju bojama nema 'tirkizna' da je korisnik doda (naravno tirkiznu u listi treba da ima samo taj korisnik). Tako sam dosao do sledeceg dizajna tabela (ne znam da li je dobro, ali predpostavljam da jeste). Ideja je da kada korisnik unese custom polje u t_UserFavouriteTopics, tj. kada unese vrednost u 'Value', 'FavouriteTopicItemId' treba da bude NULL (i obrnuto). Popunio sam bazu sa default i custom podacima ali sada ne umem da izkombinujem upit tako da za odredjeni 'FavouriteTopic' (npr Boja) dobijem one default (plava, crvena, zelena itd) i one custom (tirkizna, koZnaKakva :) ). U programu bi to bilo prosledim ID za boju i dobijem nazad listu sa ID-evima svih boja. Ovo je neki upit koji sam probao da napisem ali ne dobijam ono sto sam hteo... Code: select ft.Name, fti2.value from dbo.t_FavouriteTopics as ft join dbo.t_FavouriteTopicItems fti on ft.FavouriteTopicId = fti.FavouriteTopicId join dbo.t_UserFavouriteTopics fti2 on ft.FavouriteTopicId = fti2.FavouriteTopicId where ft.FavouriteTopicId = 2 ![]() |